Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Javy
Avatar
Martin Štěpánek :4.2.2016 0:14

Ahoj,
nevíte někdo, jakým způsobem v php zjistit velikost zařízení, který návštěvník používá?
:-)

Odpovědět
4.2.2016 0:14
Všechno jde naprogramovat, chce to jen čas a chuť...
Avatar
DooM
Redaktor
Avatar
DooM:4.2.2016 0:43

Myslíš rozlišení displeje?
PHP je server-side, takže s ním nic takového neuděláš.
Musíš použít Javascript.

Nahoru Odpovědět
4.2.2016 0:43
Klient: Nefunguje mi internet co s tím uděláte? Operátor: a co vidíte na monitoru? Klient: No signal...
Avatar
Martin Štěpánek :4.2.2016 0:55

Ano myslím rozlišení displeje.
Vím, že PHP pracuje na straně serveru, proto se ptám.
Četl jsem o takzvané detekci uživatelského agenta, ale úplně jsem nepochopil, jak to funguje. :-)

Nahoru Odpovědět
4.2.2016 0:55
Všechno jde naprogramovat, chce to jen čas a chuť...
Avatar
Dominik Gavrecký:4.2.2016 7:19

Prečo nepoužiješ JS a nepredáš to PHP ?

Nahoru Odpovědět
4.2.2016 7:19
Hlupák nie je ten kto niečo nevie, hlupákom sa stávaš v momente keď sa na to bojíš opýtať.
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Odpovídá na Dominik Gavrecký
Martin Štěpánek :4.2.2016 7:48

Napadlo mě uložit rozlišení zařízení do cookie a potom ho přes php sebrat, jenže já bych potřeboval zjistit rozlišení už při prvním načtení a to nevím, jak se dělá, protože na tohle řešení potřebuji alespoň 2 načtení (jednou uložím v js pro načtení cookie a podruhé ho seberu přes php)

Nahoru Odpovědět
4.2.2016 7:48
Všechno jde naprogramovat, chce to jen čas a chuť...
Avatar
Lava
Člen
Avatar
Lava:4.2.2016 8:18

Kto hovorí o ukladané rozlíšenia do cookies?

Pozrel som ti do manuálu, či sa náhodou v $_SERVER nenachádza nejaká zmienka o rozlíšení (nič iné mi nepríde ako pravdepodobnejšie, že by sa to tam malo nachádzať) a bohužiaľ nenachádza... tuším, že toplist.sk nejakým spôsobom vie zistiť aj rozlíšenie displaya, ale akým...?

Nahoru Odpovědět
4.2.2016 8:18
Aspartám, sacharín, to je môj vitamín
Avatar
Nahoru Odpovědět
4.2.2016 13:15
Hlupák nie je ten kto niečo nevie, hlupákom sa stávaš v momente keď sa na to bojíš opýtať.
Avatar
Richard
Člen
Avatar
Richard:4.2.2016 19:48

To že potřebuješ vědět rozlišení uživatele v php zavání špatným řešením problému, který nemá existovat. Ale pokud to chceš pro nějaký zvláštní účely, asi bych na začátek webu dal podmínku, že pokud neexistuje v cookies hodnota rozlišení, tak se pošle js kterej ho tam uloží, pošle header() kterej refreshne stránku a za to die(), ať zbytečně nenačítáš web kterej se v tom requestu nenačte.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
Řešení problému
Nahoru Odpovědět
4.2.2016 19:48
$action = $_GET['Life']; | Když dáš mínus, napiš proč!
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.