Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET. Zároveň využij akce až 50 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací:
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
Slevovy týden 3/50

Diskuze: Zkrácení textového řetězce

Aktivity
Avatar
Neaktivní uživatel:2.1.2013 11:14

Zdravím,
když si z databáze vytáhnu nějaký text, a chci, aby jeho maximální délka byla třeba 20 znaků, jak to mám udělat ?
Je to i tady na devbooku (rámeček vpravo, úvodní stránka ).

Odpovědět
2.1.2013 11:14
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Michael Olšavský:2.1.2013 11:27

Co třeba pomocí **substr **v php?

 
Nahoru Odpovědět
2.1.2013 11:27
Avatar
Michael Olšavský:2.1.2013 11:29

substr($text, $startindex (obvykle od nuly), 20);

Editováno 2.1.2013 11:29
 
Nahoru Odpovědět
2.1.2013 11:29
Avatar
Nahoru Odpovědět
2.1.2013 11:30
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Kit
Tvůrce
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Kit:2.1.2013 11:43

Pro UTF-8 používej raději mb_substr(). Nepočítá bajty, ale znaky.

Nahoru Odpovědět
2.1.2013 11:43
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.