dodání ihned! nové
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se PHP. Zároveň využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací.
Hledáme programátora do rostoucího týmu ITnetwork.cz, 100% home office, 100% flexibilní pracovní doba. Více informací
PHP week
Avatar
areedy
Člen
Avatar
areedy:22.2.2017 14:21

Ahoj, mám malý problém. Včera som sa snažil uploadnuť nejakú stránku na server a zistil som zaujímavú vec. Mám tam script

$obrazok = Db::querySingle('
                 SELECT obrazok
                 FROM clenovia
                 WHERE meno=?
                  ', $p["meno"]);
                if ($obrazok =! 0){
                echo ('<img src="images/obrazok.c.');
                echo (htmlspecialchars($p["clen_id"]));
                echo ('.jpg" height=200px;>');
                }
            else {
                echo ('<img src="images/basicImage.png">');
            }

v databáze mám stĺpec obrázok do ktorého sa pri registrácii uloží 0. Lenže tento script odtiaľ berie 1 aj ked mi v phpAdmine ukazuje že tam je 0. Včera to všetko išlo ale dnes už nie.. nechápem. Poradí mi niekto ako to fixnúť? :D

 
Odpovědět
22.2.2017 14:21
Avatar
Aaron
Redaktor
Avatar
Odpovídá na areedy
Aaron:22.2.2017 14:35

Na šestém řádku v if podmínce máš špatný porovnávací operátor, má být !=
Protože je nula hodnocena jako false, můžeš psát kratší zápis

if ($obrazok) {
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět
22.2.2017 14:35
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
areedy
Člen
Avatar
areedy:22.2.2017 14:39

Funguje ďakujem :D

 
Nahoru Odpovědět
22.2.2017 14:39
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.