Využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací. Zároveň je tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Hledáme nového kolegu do redakce - 100% home office, 100% flexibilní pracovní doba. Více informací.
discount week 30 halloween
Avatar
Jan Demel
Redaktor
Avatar
Jan Demel:26.3.2014 17:25

Čus lidi. Mám na vás takový dotaz. Jak se řeší galérie, která by měla fungovat tak, že by jsem uploadnul obrázek na stránky a on by se potom automaticky zobrazil v nějaké galerii ?

Měl jsem nápad, že by jsem to udělal tak, že by se v PHPčku vytvořil skript, který by uploadnul na FTP obrázek a potom by se to nějak odeslalo do .latte šablony, kde by byl foreach ... Poradil by jste mi někdo, jestli existuje nějaké jiné řešení, nebo jestli to moje je správné ?

Odpovědět
26.3.2014 17:25
To co se zdá být nemožné, je vždy možné.
Avatar

Člen
Avatar
Odpovídá na Jan Demel
:26.3.2014 18:07

Ty obrázky se nejspíš ukládají do nějakého adresáře, takže stačí proletět jeho obsah a vypisovat ..., ne?

 
Nahoru Odpovědět
26.3.2014 18:07
Avatar
Jan Demel
Redaktor
Avatar
Odpovídá na
Jan Demel:26.3.2014 18:42

S Javascriptem nemám zkušenost. Dá se JavaScriptem projet složka a udělat pro jednotlivé obrázky HTML tag ?

Nahoru Odpovědět
26.3.2014 18:42
To co se zdá být nemožné, je vždy možné.
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Demel
mkub:26.3.2014 18:57

mal by si si uvedomit, ze javascript je jazyk na design a zakladne overenie udajuv na strane browsera a nemusi vzdy fungovat (bud nie je podporovany, alebo je vypnuty)..
ak chces pracovat s udajmi na strane servera, ci uploadovat fotky, tak javascript ti nestaci, musis pouzti na to PHP

 
Nahoru Odpovědět
26.3.2014 18:57
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar

Člen
Avatar
Odpovídá na Jan Demel
:26.3.2014 19:35

Javascriptem by to nešlo. Na serveru - v PHP si projdeš ten adresář, vytvoříš seznam souborů (obrázků) a ten pak předáš šabloně.

Editováno 26.3.2014 19:36
 
Nahoru Odpovědět
26.3.2014 19:35
Avatar
Juraj Mlich
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Demel
Juraj Mlich:26.3.2014 20:39

Ahoj,

galéria sa najčastejšie robí pomocou DB. V tabuľke si uložíš cestu k obrázku (kam pomocou PHP obrázok uploadneš, Nette je na to pripravené, viz nette.org), prípadne názov, popis, dátum atď. Presenter vytiahne pomocou modelu z DB tieto obrázky, predá ich šablóne a tá ich jednoducho vykreslí (obyčajne cyklom).

Snáď som pomohol ;)

 
Nahoru Odpovědět
26.3.2014 20:39
Avatar
Jan Demel
Redaktor
Avatar
Odpovídá na
Jan Demel:26.3.2014 20:59

Už jsem na to přišel. Při nahrávání obrázku si cestu k obrázku pošlu do MySQL a potom předám šabloně :)

Nahoru Odpovědět
26.3.2014 20:59
To co se zdá být nemožné, je vždy možné.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.