Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Nauč se s námi víc. Využij 50% zdarma na e-learningové kurzy.
discount week 50

Diskuze: jak na náhodné pozadí

Aktivity
Avatar
honza30
Neregistrovaný
Avatar
honza30:5.7.2012 23:38

zkoušel jsem dát ze sekce draw background a do políčka background jsem chtěl vložit kód ceil random ale nešlo to

 
Odpovědět
5.7.2012 23:38
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na honza30
matesax:6.7.2012 6:19

Udělej to přes vlastní kód,... V sekci contrlol vlož ikonku execute. Tu rozklikni a vlož tam:

 if (podmínka...)
background_add_background(název...);
 
Nahoru Odpovědět
6.7.2012 6:19
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na honza30
matesax:6.7.2012 6:26
background_add((soubor, který chceš nastavit), (backgroung na smazání), int vyhlazení hran)
 
Nahoru Odpovědět
6.7.2012 6:26
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na honza30
David Čápka:6.7.2012 9:03

Generuj si náhodné číslo, udělej si na něj switch nebo si opodmínkuj jeho možnosti, např.:

r = random(5);
switch (r)
{
  case 0: pozadi=pozadi1; break
  case 1: pozadi=pozadi2; break
  ...
}
draw_background(pozadi,0,0)

Určitě by to šlo i tak, že bys přímo spouštěl příkaz ze stringu (přes reflexi):

r = random(5);
execute_string("draw_background(pozadi" + string(r) + ", 0, 0);" );

Vyber si ;-)

Matesax: chce pozadí kreslit, ne přidávat ;)

Nahoru Odpovědět
6.7.2012 9:03
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na honza30
David Čápka:6.7.2012 9:07

Ještě něco, pro optimalizaci bych si pozadí uložil do proměnné a v draw měl jen:

draw_background(pozadi,0,0);

Hodnotu pozadí bych potom měnil přes switch nebo reflexi jen v tu chvíli, kdy je to potřeba (v nějaké kolizi nebo timeru např.), ne vykonávat logiku v každém FPS :)

Nahoru Odpovědět
6.7.2012 9:07
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.