Nauč se s námi víc. Využij 50% bonus na e-learningové kurzy.
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Javy
Avatar
Mike
Neregistrovaný
Avatar
Mike:29.1.2012 20:09

Ahoj potřeboval bych se zeptat. Když kliknu na objekt tak aby to kliknutí fungovalo jen když budu blízko objektu a když budu daleko tak se neprovede žádná akce ? děkují za odpověd

 
Odpovědět
29.1.2012 20:09
Avatar
David Jančík
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Mike
David Jančík:29.1.2012 21:36

Dobrý večer,
použijte fci distance_to_ob­ject(obj), která vrací vzdálenost k zadanému objektu.

if (distance_to_object(object0) < 10)
{
// akce
}
Nahoru Odpovědět
29.1.2012 21:36
Zapomeň, že je to nemožné a udělej to ;)
Avatar
Mike
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na David Jančík
Mike:29.1.2012 22:08

Moc děkuju a mohl byste mi ještě pomoct má nastoveno pomocí proměné počet surovin chci udělat aby když budu mít nějáký počet surovin tak se mi zobrazí nějáký text zkoušel jsem to pomocí tohohle skriptu ale nefunguje :-(
if global.psuroviny =1
{
show_message('Text zprávy');
}

 
Nahoru Odpovědět
29.1.2012 22:08
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Mike
David Čápka:30.1.2012 5:20

Co to znamená nefunguje?

Když opominu fakt, že globální proměnné by se moc neměly používat a suroviny by měly být spíše hráče, nevidím v tom problém. Možná jen nenastavujete hodnotu?

Ideálně bych udělal nějaký objekt, který by spravoval suroviny (např. sprava nebo to dát přímo hráči, nevím, jakou hru děláte). A potom se na proměnnou adresovat jako na sprava.suroviny . Je totiž zvykem, že proměnné někomu patří, jsou nějakou vlastností něčeho. Globálnost je přežitek ze starých jazyků a dělá nepořádek v kódu.

Nahoru Odpovědět
30.1.2012 5:20
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Mike
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Mike :30.1.2012 9:56

Děkuji už jsem si poradil dal jsem ten skript do blbého eventu :-D

 
Nahoru Odpovědět
30.1.2012 9:56
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.