Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se PHP. A zároveň využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací.
Hledáme asistenty pro kurzy programování - pohodová brigáda. Více info
PHP week
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Theodor Johnson:16.8.2012 20:17

tak něják jsem přemýšlel co všechno dokážu v gm vytvořit a uvědomil jsem si že jsem se neučil dělat kalkulačku, jenže jsem hned narazil na problém se zadávání uživatelského čísla, nevíte někdo jaký je k tomu příkaz?

Odpovědět
16.8.2012 20:17
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
David Čápka:16.8.2012 20:20
get_integer("Zadej cislo:", cislo);

Ale upřímně, dělat v GM kalkulačku není nejlepší nápad.

Nahoru Odpovědět
16.8.2012 20:20
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Theodor Johnson:16.8.2012 20:23

to já vím že to není nejlepší, ale v c++ umim kalkulačku, v C#, v javě bych si možná vzpomenul, tak jsem chtěl zkusit i gm

Nahoru Odpovědět
16.8.2012 20:23
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
David Čápka:16.8.2012 20:28

Lepší je umět v 1 programovat než v 10ti kalkulačku ;-)

Nahoru Odpovědět
16.8.2012 20:28
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:16.8.2012 20:37

Když mám v ruce kladivo, vše vypadá jako hřebík :)

Nahoru Odpovědět
16.8.2012 20:37
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Theodor Johnson:16.8.2012 20:41

to jo ale to umím z doby kdy jsem se nemohl rozhodnout co se budu učit

Nahoru Odpovědět
16.8.2012 20:41
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:16.8.2012 21:05

Kalkulačka je tak 2. tutoriál, hned po Hello World. Myslel jsem to tak, že je lepší udělat si 20 tutoriálů pro jeden jazyk, než si udělat první 2 tutoriály pro 10 jazyků a plácat se stále na místě.

loapmail: To se asi nemůžeš rozhodnout stále, když děláš kalkulačku v GameMakeru...

Nahoru Odpovědět
16.8.2012 21:05
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Theodor Johnson:16.8.2012 21:11

já už jsem se rozhodl pro c#, jen občas(teď už spíš vyjímečně) si pustím game maker a napíšu si pro zábavu nějákou kravinu, tohle je do text editoru ve kterém půjdou různé příkazy jako kalkulačka(!), centrování myši, nastavování barvy fontu a pozadí, ukládání do souborů, atd.

to jsem si napsal jen tak pro zábavu, je to tak hodinka práce a možná to u mě v pc najde využití

Nahoru Odpovědět
16.8.2012 21:11
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.