Diskuze: Nacitanie obrazka

Ostatní jazyky Delphi Delphi (Pascal) Nacitanie obrazka

Aktivity (1)
Avatar
expoox
Redaktor
Avatar
expoox:5.6.2013 18:05

Zdravim, neviete mi poradit ako nacitam bitmapu do Image na urcite suradnice ? Skusal som to takto :

var
  Bitmap: TBitmap;

begin
  Bitmap := TBitmap.Create;
  try
    Bitmap.LoadFromFile('rusen_cut.bmp');
    image1.Canvas.Brush.Bitmap := Bitmap;
    image1.Canvas.FillRect(Rect(100, 100, 450, 256));
  finally
    image1.Canvas.Brush.Bitmap := nil;
    Bitmap.Free;
  end;

ale vysledok bol len takyto http://img6.imageshack.us/…eznzvuvr.png

 
Odpovědět 5.6.2013 18:05
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na expoox
Petr Nymsa:5.6.2013 18:10

A co má být ve výsledku správně ? Bez toho nedokážeme asi moc poradit :). Jinak nevím jak je to v Pascalu, ale myslím že takto ti to vykreslí na souřadnicích [100,100] s velikostí o 450 šířce a 256 výšce.

Nahoru Odpovědět 5.6.2013 18:10
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
expoox
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
expoox:5.6.2013 18:13

no vysledok am byt ten ze tam nebudu 4 vlaky rozsekane ale jeden vycentrovany a pokial sa nemylim tak rect funguje tak ze zancuje lavy horny a pravy dolny roh teda malo by to vykreslit na suraniciach 100 100 obrazok o velkost 350, 156 co je presne velkost nacitavanej bitmapy... ja len neviem ako to vycentrovat do toho vyseku

 
Nahoru Odpovědět 5.6.2013 18:13
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Petr Nymsa:5.6.2013 18:19

Omlouvám se, ale budeš počkat na někoho kdo v Pascalu dělá. Každopádně vezmeš šířku obrazovky (okna) a spočítáš potřebné souřadnice pro X a poté Y

Tedy

X = sirkaOkna/2 - sirkatRect /2 , Y = vyskaOkna /2 - vyskaRect /2

Snad se nepletu :)

Nahoru Odpovědět 5.6.2013 18:19
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
expoox
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
expoox:5.6.2013 18:21

asi si ma nepochopil ja som si suradnicami isty len neviem preco to ten obrazok tam kuskuje

 
Nahoru Odpovědět 5.6.2013 18:21
Avatar
expoox
Redaktor
Avatar
expoox:5.6.2013 18:22

aha, ok akurat som pochopil co sa tam deje ale v tom pripade je komplet cely moj postup zly a potrebujem novy

 
Nahoru Odpovědět 5.6.2013 18:22
Avatar
expoox
Redaktor
Avatar
expoox:5.6.2013 18:44

docital som sa o ImageList ale neviem najst ako sa s nim vykresluje

 
Nahoru Odpovědět 5.6.2013 18:44
Avatar
expoox
Redaktor
Avatar
expoox:5.6.2013 18:56

okej, problem vyrieseny jednym prikazom :D

ImageList1.Draw(image1.canvas,100,100,1,true);
 
Nahoru Odpovědět 5.6.2013 18:56
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.