Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)
Avatar
pcrewik
Člen
Avatar
pcrewik:26.2.2011 14:56

Ďakujem za upozornenie k tomu ako písať príspevky, vlákno si však ešte nemusel uzavrieť keďže nadvezuje na neho problém s hláškou http://img132.imageshack.us/…grvalue.png/, modrým kurzívom vyznačí nasledovnú časť kódu:

Application.CreateForm(TForm2, Form2);

no vzápetí dam spustiť program ešte raz a to ho spustí v sprevádzaní hlášky : http://img191.imageshack.us/…grvalue.png/
dobrá správa teda je že program na druhý pokus už spustí a funguje, len tie hlášky

 
Odpovědět 26.2.2011 14:56
Avatar
sdraco
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na pcrewik
sdraco:26.2.2011 15:03

Omlouvám se, netušil jsem, že v něm budeš ještě pokračovat. Lidé nám tu píší do otevřených vláken, protože jsou líní zakládat nová, proto je po nějaké době vždy sami zavíráme, abychom tu udržovali pořádek :)

Hláška AccessViolation znamená, že zapisuješ někam, co ti nepatří. Obecně se chyba velmi špatně hledá, protože Delphi ti označí jen, že nemohou vytvořit formulář (proto to vyznačilo chybu na řádku CreateForm), ale tam chyba samozřejmě není. Z té hlášky se nic vyčíst nedá, jen to, že chyba bude ve funkci OnCreate u formuláře 2 nebo u formuláře 1 (Ono to většinou ukazuje o řádek níže).

Nahoru Odpovědět 26.2.2011 15:03
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
pcrewik
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
pcrewik:26.2.2011 15:27

Ono túto chybu vyhadzuje len vtedy keď tú časť kódu čo si mi včera opravil napíšem aj do form1 (aby nastavilo automaticky pozadie formulara1) čiže ja viem v ktorej časti kodu je problém (predpokladam že to bude niaka banalna chyba lebo som v časovej tiesni a nestiham):X

 
Nahoru Odpovědět 26.2.2011 15:27
Avatar
sdraco
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na pcrewik
sdraco:26.2.2011 15:31

No ten kód funguje, jsem ho zkoušel. To sem pošli, podíváme se na to.

Nahoru Odpovědět 26.2.2011 15:31
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
pcrewik
Člen
Avatar
pcrewik:26.2.2011 15:45

Ďakujem za rady, ten opravený kód opravdu fungoval len ja som urobil chybu v tom že som chcel meniť farbu formularu 2 z formularu 1 keď ešte nebol spustený, takže to už beží ako má ďakujem za rady, to vždy keď som v časovej tiesmi robím chyby :X

 
Nahoru Odpovědět 26.2.2011 15:45
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.