Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se PHP. A zároveň využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací.
Hledáme asistenty pro kurzy programování - pohodová brigáda. Více info
discount 30
Avatar
pcrewik
Člen
Avatar
pcrewik:26.2.2011 14:56

Ďakujem za upozornenie k tomu ako písať príspevky, vlákno si však ešte nemusel uzavrieť keďže nadvezuje na neho problém s hláškou http://img132.imageshack.us/…grvalue.png/, modrým kurzívom vyznačí nasledovnú časť kódu:

Application.CreateForm(TForm2, Form2);

no vzápetí dam spustiť program ešte raz a to ho spustí v sprevádzaní hlášky : http://img191.imageshack.us/…grvalue.png/
dobrá správa teda je že program na druhý pokus už spustí a funguje, len tie hlášky

 
Odpovědět
26.2.2011 14:56
Avatar
sdraco
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na pcrewik
sdraco:26.2.2011 15:03

Omlouvám se, netušil jsem, že v něm budeš ještě pokračovat. Lidé nám tu píší do otevřených vláken, protože jsou líní zakládat nová, proto je po nějaké době vždy sami zavíráme, abychom tu udržovali pořádek :)

Hláška AccessViolation znamená, že zapisuješ někam, co ti nepatří. Obecně se chyba velmi špatně hledá, protože Delphi ti označí jen, že nemohou vytvořit formulář (proto to vyznačilo chybu na řádku CreateForm), ale tam chyba samozřejmě není. Z té hlášky se nic vyčíst nedá, jen to, že chyba bude ve funkci OnCreate u formuláře 2 nebo u formuláře 1 (Ono to většinou ukazuje o řádek níže).

Nahoru Odpovědět
26.2.2011 15:03
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
pcrewik
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
pcrewik:26.2.2011 15:27

Ono túto chybu vyhadzuje len vtedy keď tú časť kódu čo si mi včera opravil napíšem aj do form1 (aby nastavilo automaticky pozadie formulara1) čiže ja viem v ktorej časti kodu je problém (predpokladam že to bude niaka banalna chyba lebo som v časovej tiesni a nestiham):X

 
Nahoru Odpovědět
26.2.2011 15:27
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
sdraco
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na pcrewik
sdraco:26.2.2011 15:31

No ten kód funguje, jsem ho zkoušel. To sem pošli, podíváme se na to.

Nahoru Odpovědět
26.2.2011 15:31
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
pcrewik
Člen
Avatar
pcrewik:26.2.2011 15:45

Ďakujem za rady, ten opravený kód opravdu fungoval len ja som urobil chybu v tom že som chcel meniť farbu formularu 2 z formularu 1 keď ešte nebol spustený, takže to už beží ako má ďakujem za rady, to vždy keď som v časovej tiesmi robím chyby :X

 
Nahoru Odpovědět
26.2.2011 15:45
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.