Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: TTřídy a Turbo Delphi 2006

Ostatní jazyky Delphi Delphi (Pascal) TTřídy a Turbo Delphi 2006

Aktivity (1)
Avatar
Elmiko
Neregistrovaný
Avatar
Elmiko:22.12.2011 8:18

Hezký den,
Tak nějak si občas něco sesmolim v Delphi,Chci se zeptat jestli by mi někdo neporadit se zavedením nějaké třídy.Příklad mam zdrojový kód Serial.pas a nevím jak to zavést v Turbo Delphi 2006.Mam nějakou literaturu,ale mrzí mě že se tam člověk nedozví jak tyto věci používat.Je hezké že vás vědšinou odkážou na nějaký zdrojový kód,ale nikde nenapíšou co sním dál.Chci se zeptat zda je možné do Turbo Delphi 2006 přidávat komponenty,veškeré mé pokusy dopadli tím že mi to hodilo hlásku že daná verze neodpovídá.Pak jsem se někde dočetl,že se dá komponenta vyvolat za běhu programu,ale zas nevím jak.Mám v této oblasti velké mezery.Potřeboval bych v Turbo Delphi 2006 pracovat s RS232.Když něco takového potřebuji,tak to bastlím v Delphi 7,ale je už dosti staré a vedšinou musím přikládat dosti ddl knihoven.Předem děkuji za pomoc.

 
Odpovědět 22.12.2011 8:18
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Elmiko
David Čápka:22.12.2011 16:30

Imho by mělo stačit třídu umístit do složky s projektem a napsat uses nazev_tridy.

S VCL komponentami jsou obecně problémy, což je také důvod, proč jsem od Delphi odešel. Jejich vytváření bych se vyhnul.

Nahoru Odpovědět 22.12.2011 16:30
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Elmiko
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Elmiko:22.12.2011 18:19

A jaké by bylo doporučení??

 
Nahoru Odpovědět 22.12.2011 18:19
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Elmiko
David Čápka:22.12.2011 18:20

Jak jsem psal, třídu si dejde do složky projektu a připište si ji do uses. Potom ji můžete používat.

Nahoru Odpovědět 22.12.2011 18:20
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Elmiko
David Čápka:22.12.2011 18:23

Navíc podle mne ani nepotřebujete třídu, myslím, že Delphi mají jen něco jako zjednodušenou jednotku (Unit) s funkcemi.

Nahoru Odpovědět 22.12.2011 18:23
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Elmiko
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Elmiko:22.12.2011 18:30

Děkuji za radu,někdy někdy pro někoho hovadina,ale pro druhého neřešitelný problém.A jaké jsou zkušenosti s jiným jazykem,co by doporučil někdo kdo má v této oblasti širší záběr?

 
Nahoru Odpovědět 22.12.2011 18:30
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Elmiko
David Čápka:22.12.2011 18:34

Delphi jsou zastaralé jak návrhem jazyka, tak ide, komponentami atd.

Dnes světem hýbou jazyky s virtuálním strojem, který umožňuje vysokou efektivitu programování a automatickou správu paměti s rozumným výkonem. Jedná se o jazyk Java a jeho klon C# od Microsoftu. Java je kompletně zdarma, C# se mi zdá pro Windows lepší a pro nekomerční použití je také zdarma. Zatím je tu pro něj jen několik tutoriálů, ale bude jich přibývat.

Nahoru Odpovědět 22.12.2011 18:34
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Elmiko
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Elmiko:22.12.2011 18:35

Já už jsem to zkusil a funguje to,funguje to tak,že mam připojený unit-třídu a volám si zní funkce a td.

 
Nahoru Odpovědět 22.12.2011 18:35
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.