Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C a C++. Zároveň využij akce až 80 % zdarma při nákupu e-learningu - více informací.
discount week 80 + hiring
Avatar
Uživatel sítě :15.8.2016 12:39

Zdravím,

mám problém při ukládání řetězce do databáze jednoho znaku.

Jedná se o SLICE OF PIZZA (

Odpovědět
15.8.2016 12:39
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Uživatel sítě
David Čápka:15.8.2016 12:42
:D

UTF-8 na tohle nestačí, jak vidíš, tak to tady také neřešíme, umí to až nové MySQL verze. Pokud to jde, zvol kódování na UTF-8 mb4.

Editováno 15.8.2016 12:43
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět
15.8.2016 12:42
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Odpovídá na Uživatel sítě
Uživatel sítě :15.8.2016 12:43

Aha! zde to také dělá problém.. :D

Takže znovu, jedná se o znak:
http://www.fileformat.info/…55/index.htm

DB MySQL verze 5.6.16
Úložiště InnoDB
Porovnání DB, tabulky i sloupce utf8_general_ci
Ukládání pomocí PHP ovladačem PDO

Při uložení znaku mi to dosadí na jeho místo otazník (Nečekané, že?).
Při změně porovnání na utf16 mi to sice znak uloží, ale nemohu použít klíč na FULLTEXT.

Napadlo mě to převést funkcí urlencode() a potom uložit, ale nemělo by to vliv na samotné vyhledávání zkreslením výsledků?

Máte s tím někdo zkušenosti s touto problematikou?
Prosím o radu, děkuji.. :)

Nahoru Odpovědět
15.8.2016 12:43
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Uživatel sítě
David Čápka:15.8.2016 12:45

Už jsem ti poslal řešení, nastav tam utf8 mb4 kódování.

Nahoru Odpovědět
15.8.2016 12:45
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Uživatel sítě :15.8.2016 12:46

Děkuji, zdá se, že to funguje. Při výpisu v DB klientovi to vypisuje místo toho znaku 3 tečky, ale v poli při editaci již to znak ukáže, děkuji ještě jednou.. ;)

EDIT: Na mě musíš pomalu :D, ještě jsem to znovu psal, když se polovina textu smazala, vyřešeno.. ;)

Editováno 15.8.2016 12:47
Nahoru Odpovědět
15.8.2016 12:46
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.