Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: Ach ta pííízzzzzaaaaá

Ostatní jazyky Ostatní programovací jazyky Ach ta pííízzzzzaaaaá

Aktivity (1)
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Marek Z.:15.8.2016 12:39

Zdravím,

mám problém při ukládání řetězce do databáze jednoho znaku.

Jedná se o SLICE OF PIZZA (

Odpovědět 15.8.2016 12:39
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Marek Z.
David Čápka:15.8.2016 12:42
:D

UTF-8 na tohle nestačí, jak vidíš, tak to tady také neřešíme, umí to až nové MySQL verze. Pokud to jde, zvol kódování na UTF-8 mb4.

Editováno 15.8.2016 12:43
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 15.8.2016 12:42
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Marek Z.
Marek Z.:15.8.2016 12:43

Aha! zde to také dělá problém.. :D

Takže znovu, jedná se o znak:
http://www.fileformat.info/…55/index.htm

DB MySQL verze 5.6.16
Úložiště InnoDB
Porovnání DB, tabulky i sloupce utf8_general_ci
Ukládání pomocí PHP ovladačem PDO

Při uložení znaku mi to dosadí na jeho místo otazník (Nečekané, že?).
Při změně porovnání na utf16 mi to sice znak uloží, ale nemohu použít klíč na FULLTEXT.

Napadlo mě to převést funkcí urlencode() a potom uložit, ale nemělo by to vliv na samotné vyhledávání zkreslením výsledků?

Máte s tím někdo zkušenosti s touto problematikou?
Prosím o radu, děkuji.. :)

Nahoru Odpovědět 15.8.2016 12:43
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Marek Z.
David Čápka:15.8.2016 12:45

Už jsem ti poslal řešení, nastav tam utf8 mb4 kódování.

Nahoru Odpovědět 15.8.2016 12:45
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Marek Z.:15.8.2016 12:46

Děkuji, zdá se, že to funguje. Při výpisu v DB klientovi to vypisuje místo toho znaku 3 tečky, ale v poli při editaci již to znak ukáže, děkuji ještě jednou.. ;)

EDIT: Na mě musíš pomalu :D, ještě jsem to znovu psal, když se polovina textu smazala, vyřešeno.. ;)

Editováno 15.8.2016 12:47
Nahoru Odpovědět 15.8.2016 12:46
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.