Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C a C++. Zároveň využij akce až 80 % zdarma při nákupu e-learningu - více informací.
discount week 80 + hiring

Diskuze: Arduino - čidlo DS18B20

Aktivity
Avatar
Bimbo
Člen
Avatar
Bimbo:8.1.2016 14:03

Zdravím.
Úplný začátečník a můj první projekt.
To drudé.
http://arduino-project.net/…b20-arduino/
Proč když použijí knihovnu dallastemperature je to strašně pomalé?
Než vypíše 1 čidlo, trvá to vteřinu

 
Odpovědět
8.1.2016 14:03
Avatar
Tomáš Brůna
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Bimbo
Tomáš Brůna:8.1.2016 15:26

netuším, ale možná je to tak lepší.
za 1. je to trochu problém přečíst (alespoň u mě ;) )
za 2. by to nemuselo dělat dobrotu při výpisu.
vím že neodpovídám přímo na položenou otázku, tak tady http://www.arduino8.cz/big-teplomer/ jsem našel jeden zajímavý projekt, možná z něj něco vyčteš :)

Nahoru Odpovědět
8.1.2016 15:26
Vi veri universum vivus vici
Avatar
Bimbo
Člen
Avatar
Odpovídá na Tomáš Brůna
Bimbo:8.1.2016 16:33

To je úplně to same.
čet jsem na netu že ta knihovna u každého čidla resetuje sběrnicí a až pak v ní začne vyhledavat to čidlo.
Shaním něco bez te knihovny.
Jen s OneWire knihovnou.
Něco takoveho.
http://www.pjrc.com/…OneWire.html
Ale udělat s toho funkcí tak aby šla volat s adresou toho teploměru.
float teplota( 0x28, 0xCC, 0x36, 0xB4, 0x01, 0x00, 0x00, 0xD0)

 
Nahoru Odpovědět
8.1.2016 16:33
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Tomáš Brůna
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Bimbo
Tomáš Brůna:8.1.2016 18:40

Tak to netuším, napadá mě jen napsat si vlastni v C

Nahoru Odpovědět
8.1.2016 18:40
Vi veri universum vivus vici
Avatar
Martin Dráb
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Bimbo
Martin Dráb:8.1.2016 18:52

Jestli máš knihovnu pro obecnou komunikaci po 1Wire, tak si najdi datasheet toho čidla. Tam by měl být i popis, jak s ním komunikovat. Tož se podle toho zařiď a napiš si potřebné rutiny normálně v C.

Nahoru Odpovědět
8.1.2016 18:52
2 + 2 = 5 for extremely large values of 2
Avatar
Bimbo
Člen
Avatar
Bimbo:8.1.2016 18:58

Tak moc děkují za rady.
S wiringem jsem začal před týdnem, tak jsi jdu napsat vlastí rutinu v c :-)

 
Nahoru Odpovědět
8.1.2016 18:58
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.