Vánoční nadílka Vánoční nadílka
Vánoční akce! Daruj lepší budoucnost blízkým nebo sobě. Až +50 % zdarma na dárkové poukazy. Více informací

Diskuze: bash

Ostatní jazyky Ostatní programovací jazyky bash

Aktivity (1)
Avatar
jaro
Člen
Avatar
jaro:4. prosince 20:52

Čaute, niekto kto ovláda bash a vedel by si na mňa nájsť minútku? potrebujem len jednu drobnosť čo sa týka sortu v mojom programe. Za ochotu budem veľmi vďačný.

 
Odpovědět  -1 4. prosince 20:52
Avatar
Roman
Člen
Avatar
Odpovídá na jaro
Roman:4. prosince 21:48

Co bys rad se sortem?

 
Nahoru Odpovědět 4. prosince 21:48
Avatar
jaro
Člen
Avatar
Odpovídá na Roman
jaro:4. prosince 22:03

subor1=165bajtov, subor2=54bajtov, subor3=27bajtov a subor4=49bajtov... čiže by som výpisy potreboval v poradí subor1, subor2, subor4, subor3...

 
Nahoru Odpovědět 4. prosince 22:03
Avatar
Roman
Člen
Avatar
Odpovídá na jaro
Roman:5. prosince 8:04

Ma odpoved byla stejne stroha jako tvuj kod a cast, ve ktere mas problem. Posli co ti nejde, kde to nejde, kod a kouknu na to.

 
Nahoru Odpovědět 5. prosince 8:04
Avatar
jaro
Člen
Avatar
Odpovídá na Roman
jaro:5. prosince 10:19

#!/bin/bash

echo_stderr (){
echo -e "[email protected]" >&2
}

if [ -z "$1" ]; then
echo_stderr ZLY POCET PARAMETROV. KONCIM.
exit 20;
elif [ -n "$2" ]; then
echo_stderr ZLY POCET PARAMETROV. KONCIM.
exit 20;
elif [ -d "$1" ]; then
for file in "$1"; do
if [[ -f $file ]]; then
while IFS= read -r line; do
printf "${file##*/} $line\n"
if (( "$line" == 0 )); then
echo_stderr "${file##*/} nie"
else
echo_stderr "${file##*/} ano"
fi
done < <( egrep -c '^([a-z| ]+)$' $file )
fi
done

else
echo_stderr NEPLATNY ADRESAR. KONCIM.
exit 30;
fi


fotku s vypisom som pripojil... a ide o to, ze potrebujem vypisat ten vypis podla velkosti suborov...fotku s velkostami taktez prilozim... a vlastne ten vypis potrebujem usporiadat podla velkosti jednotlivych suborov (od najvacsieho po najmensi)

Editováno 5. prosince 10:20
 
Nahoru Odpovědět 5. prosince 10:19
Avatar
jaro
Člen
Avatar
Odpovídá na Roman
jaro:5. prosince 10:21

fotka velkosti suborov je tu:

 
Nahoru Odpovědět 5. prosince 10:21
Avatar
jaro
Člen
Avatar
Odpovídá na jaro
jaro:5. prosince 10:50

subor1 ma 165b
subor2 ma 54b
subor3 ma 27b
subor4 ma 49b
/////////////­///////////////

cize malo by urobit ten vypis v poradi :

subor1 3
subor1 ano
subor2 2
subor2 ano
subor4 13
subor4 ano
subor3 0
subor3 nie

 
Nahoru Odpovědět 5. prosince 10:50
Avatar
Roman
Člen
Avatar
Odpovídá na jaro
Roman:5. prosince 11:05

Na vstupu si zjisti velikost vsech soouboru a pak je setrid dle velikosti. A nebo lepe pokud pracujes nad samostatnym adresarem pouzij

ls -sr -1

, ktery za tebe soubory setridi a pak je muzes postupne spracovat.
Jinak manualova stranka ls ti bude kamaradem.

PS: pri vkladani kodu pouzivej tag code!

 
Nahoru Odpovědět 5. prosince 11:05
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.