Front-end Front-end
Probíhá výprodej HTML, JavaScript a Bootstrap. Slevy až 80 %
Vyšlehej si extra vědomosti! Až 100% bodů na prémiový obsah zdarma! Více zde
Avatar
jaro
Člen
Avatar
jaro:4.12.2018 20:52

Čaute, niekto kto ovláda bash a vedel by si na mňa nájsť minútku? potrebujem len jednu drobnosť čo sa týka sortu v mojom programe. Za ochotu budem veľmi vďačný.

 
Odpovědět  -1 4.12.2018 20:52
Avatar
Roman
Člen
Avatar
Odpovídá na jaro
Roman:4.12.2018 21:48

Co bys rad se sortem?

 
Nahoru Odpovědět 4.12.2018 21:48
Avatar
jaro
Člen
Avatar
Odpovídá na Roman
jaro:4.12.2018 22:03

subor1=165bajtov, subor2=54bajtov, subor3=27bajtov a subor4=49bajtov... čiže by som výpisy potreboval v poradí subor1, subor2, subor4, subor3...

 
Nahoru Odpovědět 4.12.2018 22:03
Avatar
Roman
Člen
Avatar
Odpovídá na jaro
Roman:5.12.2018 8:04

Ma odpoved byla stejne stroha jako tvuj kod a cast, ve ktere mas problem. Posli co ti nejde, kde to nejde, kod a kouknu na to.

 
Nahoru Odpovědět 5.12.2018 8:04
Avatar
jaro
Člen
Avatar
Odpovídá na Roman
jaro:5.12.2018 10:19

#!/bin/bash

echo_stderr (){
echo -e "[email protected]" >&2
}

if [ -z "$1" ]; then
echo_stderr ZLY POCET PARAMETROV. KONCIM.
exit 20;
elif [ -n "$2" ]; then
echo_stderr ZLY POCET PARAMETROV. KONCIM.
exit 20;
elif [ -d "$1" ]; then
for file in "$1"; do
if [[ -f $file ]]; then
while IFS= read -r line; do
printf "${file##*/} $line\n"
if (( "$line" == 0 )); then
echo_stderr "${file##*/} nie"
else
echo_stderr "${file##*/} ano"
fi
done < <( egrep -c '^([a-z| ]+)$' $file )
fi
done

else
echo_stderr NEPLATNY ADRESAR. KONCIM.
exit 30;
fi


fotku s vypisom som pripojil... a ide o to, ze potrebujem vypisat ten vypis podla velkosti suborov...fotku s velkostami taktez prilozim... a vlastne ten vypis potrebujem usporiadat podla velkosti jednotlivych suborov (od najvacsieho po najmensi)

Editováno 5.12.2018 10:20
 
Nahoru Odpovědět 5.12.2018 10:19
Avatar
jaro
Člen
Avatar
Odpovídá na Roman
jaro:5.12.2018 10:21

fotka velkosti suborov je tu:

 
Nahoru Odpovědět 5.12.2018 10:21
Avatar
jaro
Člen
Avatar
Odpovídá na jaro
jaro:5.12.2018 10:50

subor1 ma 165b
subor2 ma 54b
subor3 ma 27b
subor4 ma 49b
/////////////­///////////////

cize malo by urobit ten vypis v poradi :

subor1 3
subor1 ano
subor2 2
subor2 ano
subor4 13
subor4 ano
subor3 0
subor3 nie

 
Nahoru Odpovědět 5.12.2018 10:50
Avatar
Roman
Člen
Avatar
Odpovídá na jaro
Roman:5.12.2018 11:05

Na vstupu si zjisti velikost vsech soouboru a pak je setrid dle velikosti. A nebo lepe pokud pracujes nad samostatnym adresarem pouzij

ls -sr -1

, ktery za tebe soubory setridi a pak je muzes postupne spracovat.
Jinak manualova stranka ls ti bude kamaradem.

PS: pri vkladani kodu pouzivej tag code!

 
Nahoru Odpovědět 5.12.2018 11:05
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.