ITnetwork Flashka zdarma C# týden
Akce! Pouze tento týden sleva až 80 % na kurzy C# .NET. Lze kombinovat s akcí 50 % bodů navíc na prémiový obsah!
Brno? Vypsali jsme pro vás nové termíny školení Základů programování a OOP v Brně!

Diskuze: Pascal primitivní grafika

Aktivity (1)
Avatar
Lanister
Člen
Avatar
Lanister:2. února 13:25

Ahoj, konečně se mi podařilo naprogramovat lehkou textovou únikovku v pascalu, která funguje tak, že si pascal načte mapu ze souboru i s hrdinou a s předměty (hrdina je char O(může chodit po mapě) , zdi jsou char X, predmety jsou dalsi chary) a poté se vypisují pod mapou informace o předmětech atd. Rád bych všechny chary graficky upravil a měl místo nich něco jako ikony. Poradíte mi prosím co nastudovat a které využívat knihovny apod? Google mi bohužel moc nepomohl, našel jsem spoustu grafických věcí v pascalu, ale žádná neodpovídala mé představě

Zkusil jsem: Hledat na googlu...

Chci docílit: Viz text

 
Odpovědět 2. února 13:25
Avatar
David Hynek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Lanister
David Hynek:2. února 13:37

Já kvůli tomu pascal opustil, maximum co se mi podařilo rozchodit byla 16 barevná grafika 640 x 400 px. Přes jednotku GRAPH. Pascal byl fajn jazyk, ale zkus se porozhlédnout po vyšším levelu...

Nahoru Odpovědět 2. února 13:37
Čím víc vím, tím víc věcí nevím.
Avatar
joon5
Člen
Avatar
joon5:3. února 23:58

Myslim ze tento clanok by ti mohol pomoct (ak si ho este necital), na konci mas celkom dost zdrojakov, mozes sa inspirovat. https://www.itnetwork.cz/…ovani/pascal

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 3. února 23:58
Avatar
JerryM
Člen
Avatar
JerryM:15. února 8:24

zapomeň na pascal to je dávná minulost ... jestli ti stačí něco jednoduchýho solidního i když ne závratně rychlýho vyber si:
MSVS 2015,2017 .NET 3.5 C# a grafiku ve WinForms tedy GDI+ je to jednoduchý s stabilní
pokud potřebuješ něco rychlejšího vyber C# a grafiku ve WPF protože to je DirectX
dále mužeš zvolit C# + Unity na 2D i 3D ale je to složitější no a pak tu máš řízený kod
C# + SharpDX nebo C# + SlimDX (asi bych volil SharpDX) ale základdem je znalost DirextX9, což asi nemáš no a pak mužeš native x64 C++ WinAPI + Direct X9,10,11,12 v MS VS 2015 2017 což je volba profesionálů a dělaj se v tom hry jako CallOfDuty apod.

 
Nahoru Odpovědět 15. února 8:24
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.