Letní akce PHP týden
Pouze tento týden sleva až 80 % na kurzy PHP. Lze kombinovat s akcí Letní slevy na prémiový obsah!
Brno? Vypsali jsme pro vás nové termíny školení Základů programování a OOP v Brně!
Avatar
Matěj Zábojník:23. února 18:30

Ahoj, posílám si z formuláře data, které si pak vkládám do databáze. Nastal u mě problém, že po každém obnovení stránky, se přidá ten samý řádek znova do databáze...

Zde je část, které se to týka.. stačí tam nějaká podmínka nebo je to třeba předělat?
Jinak formulář, ze kterého si data posílám mám ve vedlejším souboru a ve from action mám odkaz na tento soubor.

require_once('Db.php');
Db::connect('127.0.0.1', 'calendar', 'root', '');
echo('Connected');

if($_POST){
    Db::query('
        INSERT INTO udalosti (name, notes, date)
        VALUES (?, ?, ?)
    ', $_POST['eventName'], $_POST['eventNotes'], $_POST['eventDate']);

    echo('<p>Event was succesfully added!</p>');
}

Za případné rady budu rád.

 
Odpovědět 23. února 18:30
Avatar
SolusLupusUmbra
Redaktor
Avatar
SolusLupusUmbra:23. února 20:05

Nejjednodušší úprava, která by měla fungovat, je po vložení do db nastavit $_post na null
Nevím sice, co je to za aplikaci, ale nebylo by lepší použít nějaký framework?

 
Nahoru Odpovědět 23. února 20:05
Avatar
Odpovídá na SolusLupusUmbra
Matěj Zábojník:23. února 20:46

Jedná se o kalendář, v tomto případě konkrétně o přidávání událostí na jednotlivé dny. $_POST nastavim na null přímo v tom if cyklu? Nejsem si jistý jestli to píšu dobře.

 
Nahoru Odpovědět 23. února 20:46
Avatar
SolusLupusUmbra
Redaktor
Avatar
SolusLupusUmbra:23. února 22:32

jo, hned za insert

 
Nahoru Odpovědět 23. února 22:32
Avatar
Odpovídá na SolusLupusUmbra
Matěj Zábojník:23. února 23:14

Nějak mi to pořád nejde, bych bys ochotný mi to tam připsat? nevím co dělám zle...

 
Nahoru Odpovědět 23. února 23:14
Avatar
David Klouček:23. února 23:22

"po vložení do db nastavit $_post na null" - čim si pomůže?

Obvykle se po uložení dělá přesměrování.

Editováno 23. února 23:23
 
Nahoru Odpovědět  +2 23. února 23:22
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:25. února 7:45

Viz David Klouček, pouzij presmerovani pokud vysledek INSERTU (result dotazu) je ok.

header('Location: indexpokus.php');
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 25. února 7:45
Avatar
Matěj Zábojník:25. února 12:46

Díky moc!

 
Nahoru Odpovědět 25. února 12:46
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.