Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Aktuálně: Postihly zákazy tvou profesi? Poptávka po ajťácích prudce roste, využij slevové akce 80% výuky zdarma!
https://www.itnetwork.cz/csharp
Avatar
Neaktivní uživatel:2.11.2013 7:00

Zdravím,

začínám v tkinteru a zatím aplikaci vyvíjím tímto způsobem (zvláštně naučený z internetu).

# -*- coding utf-8 -*-
from tkinter import *

class App:

   def __init__(self, M):
      # Komponenty

   # Metody na události

root = Tk()
app = App(root)
root.mainloop()

Ale to mi přijde dost nepřehledný. Potřeboval bych nějaký dobrý návrh aplikace...

Odpovědět
2.11.2013 7:00
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Kit:2.11.2013 8:19

Co je na tom nepřehledného? Chybí ti snad složené závorky?

Nahoru Odpovědět
2.11.2013 8:19
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Kit
Neaktivní uživatel:2.11.2013 9:05

Heh, ne to ne. Vlastně jsem rád, že tam nejsou. Ale když je v aplikaci více komponent, začíná být konstruktor dost zaneřáďěný. Z PHP jsem zvyklí na nějakou přehlednost a když všechno nacpu do konstruktoru...

Nahoru Odpovědět
2.11.2013 9:05
Neaktivní uživatelský účet
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Kit:2.11.2013 9:14

V PHP běžně do konstruktoru dávám i SQL dotazy. Říká se, že metoda (tedy i konstruktor) by neměla překročit 20 řádek. Pokud ti konstruktor vychází delší, udělal jsi asi chybu v dekompozici.

Nahoru Odpovědět
2.11.2013 9:14
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Kit
Neaktivní uživatel:2.11.2013 9:25

Neudělal jsem chybu, zkrátka jsem se to tak naučil a právě proto se teď na to ptám. Tedy na dekompozici.

Nahoru Odpovědět
2.11.2013 9:25
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Neaktivní uživatel:2.11.2013 9:59

I když teď mě napadá, že i ve Swing se všechny komponenty cpou do jedné metody... No zkusím to vymyslet jinak.

Nahoru Odpovědět
2.11.2013 9:59
Neaktivní uživatelský účet
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.