Diskuze: Phpstorm

Software Ostatní software Phpstorm

Aktivity (1)
Avatar
pastraka
Člen
Avatar
pastraka:21.2.2015 21:02

Zdravím, zkouším PhpStorm 8 a mám dotaz jak optimálně tento editor nastavit pro PHP, CSS,SQL a html ? Je např. možné, aby při výběru podmínky if se automaticky doplnily jednoduché a složené závorky? Podobně jak to má např. sublime. Děkuji

 
Odpovědět 21.2.2015 21:02
Avatar
Odpovídá na pastraka
Michal Žůrek (misaz):21.2.2015 21:47

co znamená "výběr podmínky if"? Nevím já napíšu if ( to mi doplní koncovou kulatou závorku a kurzor umístí dovnitř dopíšů podmínku, vyjede napíšu {, to mi doplní koncovou, odsadím enterem a píšu kód.

Nahoru Odpovědět 21.2.2015 21:47
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
pastraka
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
pastraka:21.2.2015 21:55

A není možné editor nastavit tak, aby při výběru funkce if automaticky doplnil závorky?

 
Nahoru Odpovědět 21.2.2015 21:55
Avatar
Odpovídá na pastraka
Michal Žůrek (misaz):21.2.2015 22:00

vraťme se na začátek, kde a jak vybíráš funkci if? Já ji píšu, nevím jak bych ji mohl vybrat.

Nahoru Odpovědět 21.2.2015 22:00
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Samuel Illo :21.2.2015 22:19

On asi myslí, že keď napíše if, tak vyskočí našepkávač a stlačí Enter...a on chce aby to celé doplnilo, ale podľa mňa je to zbytočné.

Nahoru Odpovědět  +1 21.2.2015 22:19
www.samuelillo.com | www.github.com/lamka02sk
Avatar
Odpovídá na Samuel Illo
Michal Žůrek (misaz):21.2.2015 22:21

aha, no taky mi to přijde zbytečné. Nevím, možná když si nastaví klávesové zkratky na Visual Studio tak by mohli fungovat 2 taby.

Nahoru Odpovědět 21.2.2015 22:21
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
pastraka
Člen
Avatar
Odpovídá na Samuel Illo
pastraka:21.2.2015 22:38

spise jsem zvykly ze sublime na to ze mi to komplet doplni a tak me zajimalo jak to je v phpstorm

 
Nahoru Odpovědět 21.2.2015 22:38
Avatar
Test Case
Redaktor
Avatar
Odpovídá na pastraka
Test Case:21.2.2015 22:43

Nebuď línej a tu jednu závorku si napiš :D

 
Nahoru Odpovědět  +1 21.2.2015 22:43
Avatar
Michal Žůrek (misaz):21.2.2015 22:52

každé IDE doplňuje trochu jiným způsobem, s tím nic neuděláš. IF píšeš tak často, že za hoďku programování si zvykneš na jakékoliv IDE (záměrně píši IDE, protože Vim není IDE :)).

Nahoru Odpovědět 21.2.2015 22:52
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na pastraka
Honza Bittner:21.2.2015 23:01

Napíšeš

if

a stiskneš

CTRL + SHIFT + ENTER

... což vyvolá funkci "complete statement".

Editováno 21.2.2015 23:02
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 21.2.2015 23:01
Student FIT ČVUT. Followuj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na https://github.com/HoBi/ama.
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na pastraka
Honza Bittner:21.2.2015 23:03

Doporučuji si vytisknout Key Mapu...
https://www.jetbrains.com/…enceCard.pdf

Nahoru Odpovědět 21.2.2015 23:03
Student FIT ČVUT. Followuj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na https://github.com/HoBi/ama.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.