Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Javy. A zároveň využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu - Více informací.
Hledáme koordinátorku kurzů a programátora, 100% home office, 100% flexibilní. Prozkoumej aktuální pozice
Java week
Avatar
beats.omni
Člen
Avatar
beats.omni:22.2.2016 19:00

Ahoj, celkem by mě zajímalo, proč všichni nastavují u věku datový typ int. Není to zbytečné? Proč ne třeba byte, který má rozsah od 0-255. To pro věk bohatě stačí ne?

 
Odpovědět
22.2.2016 19:00
Avatar
Odpovídá na beats.omni
Martin Konečný (pavelco1998):22.2.2016 19:03

A co když uživatel bude Elf nebo Wraith?

Nahoru Odpovědět
22.2.2016 19:03
Aktuálně připravuji browser RPG, FB stránka - https://www.facebook.com/AlteiraCZ
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Odpovídá na beats.omni
Neaktivní uživatel:22.2.2016 19:20

Do databaze nikdy neukladej vek, ale vzdy datum narozeni nebo rok narozeni. Aktualni vek se potom pocita az pri zobrazeni zaznamu jako rozdil aktualniho data a ulozeneho data nebo roku narozeni.
Kdo nedba teto rady a ulozi si do databaze vek, tomu databaze zestarne a za rok bude zobrazovat neaktualni udaje.

Nahoru Odpovědět
22.2.2016 19:20
Neaktivní uživatelský účet
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.