Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Javy. A zároveň využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu - Více informací.
Hledáme koordinátorku kurzů a programátora, 100% home office, 100% flexibilní. Prozkoumej aktuální pozice
discount week 30 - hiring
Avatar
Hadik
Člen
Avatar
Hadik:20.11.2013 20:07

Zdravím komunitu, mam ještě jeden dotaz, a to ohledně DIBI.

Používám dibi třídu na připojení a práci s databází MySQL, bohužel mám problém s kódováním.

Zkoušel sem utf8 tak i windows-1250, u windows1250, se zobrazuje více českých znaků než u utf8, což mi příjde divný.

Ukládám do dtb v danném kodovaní a i načítám.

**UTF8 **- Výsledek: ?š??žýáĂĂ©= Zapsáno: +ěščřžýáíé=
Windows1250(cp1250) - Výsledek: +?š??žýáíé= Zapsáno:+ěščřžýáíé=

Kódování nastavuji, jak takto:
mb_internal_en­coding("UTF-8");

Tak i v connect do dtb:
dibi::connect(a­rray(
'driver' => 'mysql',
'host' => 'localhost',
'username' => 'root',
'password' => '',
'database' => 'test',
'charset' => 'utf8',
));

Nevíte, kde by mohl být problém ? Klasické mysql v php (nemyslím PDO) funguje bezchybně s UTF8.

Editováno 20.11.2013 20:07
Odpovědět
20.11.2013 20:07
"Ajťák" nikdy nebere telefon po prvním zazvonění!! Vždy je totiž velice vytížen - buď musí nejprve dopít ká...
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
jarek.axen
Člen
Avatar
jarek.axen:19.12.2017 19:36

Myslím si, že php soubory nejsou uloženy v UTF-8. Zkontrolovat v PSPadu.

Jarek

 
Nahoru Odpovědět
19.12.2017 19:36
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 2 zpráv z 2.