Vydělávej až 160.000 Kč měsíčně! Akreditované rekvalifikační kurzy s garancí práce od 0 Kč. Více informací.
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

Diskuze: Modus výpis na webovou stránku

V předchozím kvízu, Online test znalostí SQL a databází, jsme si ověřili nabyté zkušenosti z kurzu.

Aktivity
Avatar
h4ck1
Člen
Avatar
h4ck1:30.4.2018 11:35

Ahoj,
Měl bych takovou začátečnickou prosbu. Mám mysql databázi, ve které bych potřeboval najít výskyt nejčastější hodnoty. Našel jsem sql dotaz, který mi funguje:

select unix, h, max_count
from
(
        select unix, h, count(h) as max_count from timetmp
        group by h
) t1
where max_count in
(
        select max(count_val) from
        (
                select unix, h, count(h) as count_val from timetmp
                group by h
        ) t
)
and max_count > 1

Potřeboval bych to ale přepsat nějak do php a s tím, že by se mi výpis nejčastější hodnoty vypsal i na webovou stránku.

Mohl by mi s tím prosím někdo pomoci? V php a mysql jsem úplný začátečník.

Díky moc.

 
Odpovědět
30.4.2018 11:35
Avatar
Kattii
Člen
Avatar
Kattii:30.4.2018 13:06

Zdravím,
pro začátek se zeptám, jestli jsi celý kód někde převzal a rovnou hodil do .php souboru? Jestli ano, bylo by lepší, zvlášť, když začínáš, probrat se v tom, nastudovat si to, a až potom něco napsat, takhle ti to hodí chybu a je problém :) určitě doporučuji tutoriál na práci v mysql tady na itnetwork, máš to tam přehledně sepsané:
https://www.itnetwork.cz/mysql/
tím tě nechci nijak shazovat, ale sama to znám, když si poupravím kód z netu a po několika hodinách s tím švihnu, protože vůbec nevím jak si poradit dál.
A teď k věci:

$con = mysqli_connect("127.0.0.1","root","","db");
mysqli_query($con, "set names utf8");
$query = mysqli_query($con,
    "SELECT.... atp....";

$con - připojíš se k databázi
v druhém řádku nastavíš kódování
následuje vytáhnutí dat z db
...
výsledek dáš do pole

$obsah = $query->fetch_assoc();

...
pak bereš data podle názvu sloupce ( u tebe unix, h, max_count )

$neco = $obsah['unix'];

a následně vypíšeš pomocí echo do php

<?php
echo $neco;
?>

snad jsem pomohla, kdyžtak se ptej dál :)

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+2,50 Kč
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět
30.4.2018 13:06
Avatar
h4ck1
Člen
Avatar
Odpovídá na Kattii
h4ck1:5.5.2018 19:35

Omlouvám se za pozdní reakci, dostal sem se k tomu až teď. Díky za návod, podařilo se mi to rozchodit :)

 
Nahoru Odpovědět
5.5.2018 19:35
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.