Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C a C++. Zároveň využij akce až 80 % zdarma při nákupu e-learningu - více informací.
c week

Diskuze: MSSQL... Přehodit sloupce a řádky?

Aktivity
Avatar
Zbyněk Málek:10.8.2016 10:15

Ahoj...

Řeším poměrně zapeklitý (alespoň pro mě) problém... Potřebuji prohodit řádky a sloupce v tabulce (nebo ideálně přímo v SELECTU bez tabulky)
Mám v hlavě poslední dobou vygumováno a nemůžu na nic přijít. Přiložím screen kde ukážu čeho bych potřeboval dosáhnout

Jde o to sloupeček parameterID použít spolu s idPožadavku jako záhlaví tabulky... ze zbývajících 4 sloupců bude vždy vyplněná pouze jedna hodnota... na jednom řádku tudíž bude id požadavku, a hodnoty pro jednotlivé parametry...
Jednak nebudu mít duplicitní idPožadavku, druhak nebudu mít duplicitní parameterId (pevný počet sloupců)
třeťak se mi 4 zbývajíicí sloupce slejou do jednoho (to jsem mohl udělat už teď)

Pokud by mě někdo mohl krapet nasměrovat, budu vděčný... Je vůbec cesta jak to nahrnout jen a pouze do selectu? Bez pomocné tabulky?

 
Odpovědět
10.8.2016 10:15
Avatar
Zbyněk Málek:10.8.2016 10:22

Ještě jsem dodělal concat na ty 4 sloupce

 
Nahoru Odpovědět
10.8.2016 10:22
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Zbyněk Málek:10.8.2016 10:54

Vyřešeno... :D Jak už tradičně, šel jsem na problém ze špatné strany

Akceptované řešení
+5 Zkušeností
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět
10.8.2016 10:54
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.