Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET. Zároveň využij akce až 50 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací:
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
Avatar
Matěj Zábojník:23.2.2019 18:30

Ahoj, posílám si z formuláře data, které si pak vkládám do databáze. Nastal u mě problém, že po každém obnovení stránky, se přidá ten samý řádek znova do databáze...

Zde je část, které se to týka.. stačí tam nějaká podmínka nebo je to třeba předělat?
Jinak formulář, ze kterého si data posílám mám ve vedlejším souboru a ve from action mám odkaz na tento soubor.

require_once('Db.php');
Db::connect('127.0.0.1', 'calendar', 'root', '');
echo('Connected');

if($_POST){
    Db::query('
        INSERT INTO udalosti (name, notes, date)
        VALUES (?, ?, ?)
    ', $_POST['eventName'], $_POST['eventNotes'], $_POST['eventDate']);

    echo('<p>Event was succesfully added!</p>');
}

Za případné rady budu rád.

 
Odpovědět
23.2.2019 18:30
Avatar
Ondřej Němec
Tvůrce
Avatar
Ondřej Němec:23.2.2019 20:05

Nejjednodušší úprava, která by měla fungovat, je po vložení do db nastavit $_post na null
Nevím sice, co je to za aplikaci, ale nebylo by lepší použít nějaký framework?

Nahoru Odpovědět
23.2.2019 20:05
Život by byl mnohem jednodušší, kdybychom k němu měli zdrojový kód.
Avatar
Odpovídá na Ondřej Němec
Matěj Zábojník:23.2.2019 20:46

Jedná se o kalendář, v tomto případě konkrétně o přidávání událostí na jednotlivé dny. $_POST nastavim na null přímo v tom if cyklu? Nejsem si jistý jestli to píšu dobře.

 
Nahoru Odpovědět
23.2.2019 20:46
Avatar
Ondřej Němec
Tvůrce
Avatar
Ondřej Němec:23.2.2019 22:32

jo, hned za insert

Nahoru Odpovědět
23.2.2019 22:32
Život by byl mnohem jednodušší, kdybychom k němu měli zdrojový kód.
Avatar
Odpovídá na Ondřej Němec
Matěj Zábojník:23.2.2019 23:14

Nějak mi to pořád nejde, bych bys ochotný mi to tam připsat? nevím co dělám zle...

 
Nahoru Odpovědět
23.2.2019 23:14
Avatar
David Klouček:23.2.2019 23:22

"po vložení do db nastavit $_post na null" - čim si pomůže?

Obvykle se po uložení dělá přesměrování.

Editováno 23.2.2019 23:23
 
Nahoru Odpovědět
23.2.2019 23:22
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:25.2.2019 7:45

Viz David Klouček, pouzij presmerovani pokud vysledek INSERTU (result dotazu) je ok.

header('Location: indexpokus.php');
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+2,50 Kč
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět
25.2.2019 7:45
Avatar
Matěj Zábojník:25.2.2019 12:46

Díky moc!

 
Nahoru Odpovědět
25.2.2019 12:46
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.