Využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací. Zároveň je tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Hledáme nového kolegu do redakce - 100% home office, 100% flexibilní pracovní doba. Více informací.
Avatar
Tomas Horvat
Člen
Avatar
Tomas Horvat:20. července 8:53

Vo firme mam vytvorenu DB s 4-mi tabulkami. Na spravu pouzivam SQL Server management studio kde mam dva pristupy. Jeden pristup na operacie s tabulkami (update,delete,in­to....) co pouzivam na pristupovanie z VB.NET (Data Source=xxxxx;I­nitial Catalog=xxxxxx;­....) ale nie drop,create , natoto potrebujem otvorit SQL server management ako iny uzivatel.
Vie mi niekto povedat ako vizera zapis vo VB.NET nato aby som sa prihlasil ako iny (ADM) uzivatel a mohol vyuzivat create and drop tabulky v mojom programe?

Zkusil jsem: Skusal som jednoducho dat adm heslo a adm uzivatela ako ked spustam sql server mamagement ako iny uzivatel ale to nejde....

 
Odpovědět
20. července 8:53
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:20. července 10:35

v beznem programovem kodu to vypada nejak takto:

sql1 = new sqlDriverClass()
sql1->connect(server, user1, psw1, db)
sql2 = new sqlDriverClass()
sql2->connect(server, user2, psw2, db)
sql1->query('...')
sql2->query('...')
sql1->query('...')
sql1->query('...')
sql1->disconnect()
sql2->disconnect()
 
Nahoru Odpovědět
20. července 10:35
Avatar
Tomas Horvat
Člen
Avatar
Odpovídá na Peter Mlich
Tomas Horvat:20. července 10:45

tak to vizera standartne....to som si myslel ze ked to dam tak tak to pojde ale ...
Rozdel je aj v tom ked sa prihlasijes ako windows authentication alebo sql server authentication.
A u mna to musi byt windows authentication

 
Nahoru Odpovědět
20. července 10:45
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Petan
Člen
Avatar
Petan:20. července 11:57

Pokud ti to nejde ve SQL Server management studio tak nemas prava na create a pod tim uctem to neudelas ani v nicem jinem

 
Nahoru Odpovědět
20. července 11:57
Avatar
Petan
Člen
Avatar
Petan:20. července 12:00

Promin presne jsem nepochopil tvuj dotaz windows user by mel byt domena\ucet a heslo prazdne

 
Nahoru Odpovědět
20. července 12:00
Avatar
Tomas Horvat
Člen
Avatar
Tomas Horvat:20. července 13:02

jjj...potrebujem vediet ako nakodit , presvedcit system :-) vo vb.net ze som teraz prihlaseny ako iny uzivatel aby som mohol pouzit create,drop..... nestretol sa este nikto stymto problemom?
Nasiel som nieco taketo ale nejde mi to rozbehat "":https://stackoverflow.com/…ation-in-net

 
Nahoru Odpovědět
20. července 13:02
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.