Diskuze: allegro 4 alebo 5

C a C++ C a C++ allegro 4 alebo 5

Aktivity (1)
Avatar
ivan.miso
Člen
Avatar
ivan.miso:19.1.2016 14:18

zdravim. chcel by som sa naucit kniznicu allegro, len si neviem vybrat verziu.
allegro 4... ma kopec ceskych, slovenskych tutorialov, ale je uz starsia....
allegro 5... nema ceske tutorialy, aspon som nenasiel, zato je novsia, rychlejsia a zevraj jednoduchsia na ucenie.

neviete o nejakom ceskom alebo slovenskom navode na allegro 5.??
v ktorom allegre by ste mi odporucili ucit sa??
dakujem.

 
Odpovědět 19.1.2016 14:18
Avatar
David Novák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na ivan.miso
David Novák:19.1.2016 14:32

Určitě Allegro 5 - nemá moc smysl, aby se začínající vývojáři učili používat staré knihovny..

Tutoriály sice asi moc neexistují, ale alespoň pocvičíš angličtinu.. A možná bys pak mohl nějaký napsat ;)

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +1 19.1.2016 14:32
Chyba je mezi klávesnicí a židlí.
Avatar
ivan.miso
Člen
Avatar
Odpovídá na David Novák
ivan.miso:19.1.2016 15:45

ok, skusim 5.
a este co si mam vybrat windows forms alebo Windows Presentation Foundation??

 
Nahoru Odpovědět 19.1.2016 15:45
Avatar
David Novák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na ivan.miso
David Novák:19.1.2016 16:04

Pokud vím, tak WPF se propaguje (je modernější).. A nechceš zkusit spíše něco multiplatformního (pojede všude) jako GTK nebo QT? ;)

Allegro multiplatformní je...

Nahoru Odpovědět 19.1.2016 16:04
Chyba je mezi klávesnicí a židlí.
Avatar
ivan.miso
Člen
Avatar
Odpovídá na David Novák
ivan.miso:19.1.2016 16:18

qt, tak to neviem je toho vela na vyber, v qt by sa dala urobit applikacia do mobilu v cecku alebo v c++?,myslim ze vo windows forms sa to da.
javu ani ziadny iny jazyk sa ucit neplanujem zatial. len c a c++.

a este posledna otazka-mozem sa ucit c++ od zakladov, a popri tom sa zdokonalovat v cecku a robit v cecku nejake ulohy na precvicenie?? nebude sa mi to bit to c a c++.

 
Nahoru Odpovědět 19.1.2016 16:18
Avatar
David Novák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na ivan.miso
David Novák:19.1.2016 16:26

WinForms a mobil? o.O

To si myslím, že určitě možné není.. Taky je důležité, co chápeš pod pojmem "mobil" - máš tu Android, iOS a Windows Phone a všechny ty platformy jsou dost odlišné.. S tímto ti ovšem neporadím..

No pokud si chceš rychle "naklikat" aplikace s GUI, tak jsou vhodnější úplně jiné jazyky než C/C++ - u těch ti bude trvat dlouho se do nich řádně dostat a správně je používat (odmění tě ale vyšším výkonem a svobodou).. Jinak C je vhodné na učení se programování a algoritmů apod., protože v základu takřka nic neumí a musíš si to sám naprogramovat.. C++ má naproti tomu bohatou knihovnu a není tak jednoduché se tam "střelit do nohy".. A také podporuje např. OOP..

Nahoru Odpovědět 19.1.2016 16:26
Chyba je mezi klávesnicí a židlí.
Avatar
ivan.miso
Člen
Avatar
Odpovídá na David Novák
ivan.miso:19.1.2016 16:35

cecko uz viem ako tak zaciatocniky, mam prejdenu knihu od herouta, plus skusam si svoje vlastne veci programovat. chcel som vediet ci sa popri nom mozem ucit aj c++, ci sa mi to myslenie nebude bit jedno s druhym

 
Nahoru Odpovědět 19.1.2016 16:35
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.