dodání ihned! nové
Black Friday je tu! Využij jedinečnou příležitost a získej až 80 % znalostí navíc zdarma! Více zde
BF
Avatar
Jirka
Člen
Avatar
Jirka:30.1.2017 14:25

Zdravím, ahoj. Potřeboval bych poradit s následujícím problémem:
Mám dva TextBoxy z nichž načtu obsah po řádcích do dvou polí A a B. Přes cyklus for chci vypsat obsah polí do TextBlocku tak aby obsah stejných indexů byl v jednom textbloku. Když ale pole nejsou stejně velká tak dojde k přetečení hranic a to potřebuju ošetřit a nevím si s tím rady.
Předem děkuju za každou užitečnou radu

 
Odpovědět
30.1.2017 14:25
Avatar
Jirka
Člen
Avatar
Jirka:30.1.2017 14:32
string [] A = null;
string [] B = null;
for(int i = 0; i < Math.Max(A.Length, A.Length); i++)
                    {
                        TextBlock Obsah = new TextBlock();
                        Obsah.Text=A[i] + "\n" + Bi] ;
                        OknoZobrazit.StackZobrazit.Children.Add(Obsah);
                    }
Editováno 30.1.2017 14:32
 
Nahoru Odpovědět
30.1.2017 14:32
Avatar
Posix
Člen
Avatar
Odpovídá na Jirka
Posix:30.1.2017 16:40

Místo Math.Max dej Math.Min

Nahoru Odpovědět
30.1.2017 16:40
Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Ondřej Štorc
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jirka
Ondřej Štorc:30.1.2017 16:57

A taky by nebylo od věci tam mít místo jednoho A.Length -> B.Length

Nahoru Odpovědět
30.1.2017 16:57
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Avatar
Jirka
Člen
Avatar
Odpovídá na Posix
Jirka:30.1.2017 17:00

V textu mi vypadlo že chci mít vypsané všechny prvky, i ty které jsou navíc ve větším poli. Bohužel mi nejde upravovat předchozí příspěvky.
Pole po inicializaci nuluji a po do nich načtu hodnoty po řádcích. Chyba s označením pole je pouze přepisem zde

Editováno 30.1.2017 17:01
 
Nahoru Odpovědět
30.1.2017 17:00
Avatar
Marian Benčat:30.1.2017 17:36
Obsah.Text = $"{(i < A.Length ? A[i].ToString() : "")} \n {(i < B.Length ? B[i].ToString() : "")}";

jde to rozepsat i na vic radku.. takto nevyuzijes automatickeho pretypovani intu na string.

Editováno 30.1.2017 17:36
Nahoru Odpovědět
30.1.2017 17:36
Totalitní admini..
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.