Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Využij akce až 80% zdarma při nákupu e-learningu. Více informací .
BF summer
Avatar
denoy
Člen
Avatar
denoy:28.11.2012 22:04

Zdravím,

chci se zeptat, jak ve vývojovém prostředí C# 2010 Express načtu dynamickou knihovnu a jestli se liší nějak od ostatních knihoven?
Díky za odpovědi!

 
Odpovědět
28.11.2012 22:04
Avatar
David Jančík
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na denoy
David Jančík:28.11.2012 22:20

Ahoj,
příjde na to. Pokud máš dllko co je pod .NETem, tak přidáš jednoduše referenci. References -> Add -> Browse najdeš ji pak si dáš using .. a jedeš. Pokud je to nějaká z C++ nebo systémová.

Tak:

[DllImport("myLib")]
public extern void myMethod();

Co vím, tak rozdíl je, že statická se ti zkompiluje do výstupního souboru, kdeždo dynamická se načítá z toho dllka. Ale když to dllko nemáš tak se nic nenačte, kdežto když je to přímo v souboru tak není problém.

Nahoru Odpovědět
28.11.2012 22:20
Zapomeň, že je to nemožné a udělej to ;)
Avatar
denoy
Člen
Avatar
denoy:29.11.2012 8:04

Díky, chápu to, každopádně když mám knihovnu psanou v C++ a chci číst tu knihovnu, tak musí být umístěna tam, kde exe, nebo lze psát v DllImport i cesta, třeba [DllImport("lib/kni­hovna.dll")] ?

 
Nahoru Odpovědět
29.11.2012 8:04
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
David Jančík
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na denoy
David Jančík:29.11.2012 9:50

myslim, zeby to nemel byt problem. pokud ti to nepujde, tak vytvor soubor s nastavenim app.config v properties (add/file/app config). a tam se uvedou slozky ktery se maji prochazet neco jako '<probing privatepath="lib;" />'. kdyztak si to hod do googlu ja jsem ted na mobilu.

Nahoru Odpovědět
29.11.2012 9:50
Zapomeň, že je to nemožné a udělej to ;)
Avatar
denoy
Člen
Avatar
denoy:29.11.2012 12:42

Jo určitě si to najdu i když to půjde normálně, získám nějaké zkušenosti s configem v aplikaci, ještě jsem s ním nedělal, díky.

 
Nahoru Odpovědět
29.11.2012 12:42
Avatar
David Jančík
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na denoy
David Jančík:29.11.2012 13:47

ten config vyuzijes u .net dll ktere pridas pres referenci. oni se totiz automaticky kopiruji pri kompilaci do vystupni slozky s exe souborem. da se to prenastavit klepnutim na prislusnou referenci pravym - properties a tam se zmeni akce. pak musis vytvorit ten app.config a tam zadas slozky, ktere se maji projit, jinak ti pri kompilaci vybehne chyba,, ze knihovna nebyla nalezena.

Nahoru Odpovědět
29.11.2012 13:47
Zapomeň, že je to nemožné a udělej to ;)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.