Předvánoční Black Friday Předvánoční Black Friday
Až 80% zdarma! Předvánoční BLACK FRIDAY akce. Více informací

Diskuze: Jak dostat hodnoty do grafu v C#?

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Jak dostat hodnoty do grafu v C#? American English version English version

Aktivity (3)
Avatar
Jan Ondrejka
Člen
Avatar
Jan Ondrejka:11. dubna 12:31

Ahoj,

udělal jsem si projekt, ve kterém mi po stisku tlačítka pošle mikrokontrolér po UARTu do PC všechny nashromážděné hodnoty za daný čas. Na youtube jsem si našel návody, jak si v C# udělat jednoduchý program na přijetí těchto dat.

Hodnoty chci vykreslit do čárového grafu, což jsem si ve Visual Studio nastavil. Předpokládám, že data ze sériového portu mohu ukládat v jednom poli pro osu X a dalším pro osu Y. Ale jak tam ty hodnoty prosím dostanu? Nikde nemohu najít pro mě "srozumitelnou" verzi. Jde mi spíše o to, jestli mě zde můžete nasměrovat na nějaký pokud možno jednoduchý tutoriál, nebo nastínit co bych měl přesně hledat (samozřejmě jsem googlil a stále googlím).

Děkuji za přečtení.

Editováno 11. dubna 12:32
 
Odpovědět 11. dubna 12:31
Avatar
Roman
Člen
Avatar
Odpovídá na Jan Ondrejka
Roman:11. dubna 13:38

WPF nebo WinForm?

 
Nahoru Odpovědět 11. dubna 13:38
Avatar
Jan Ondrejka
Člen
Avatar
Jan Ondrejka:11. dubna 20:25

Omlouvám se za pozdní odpověď, jedná se o WinForm.

 
Nahoru Odpovědět 11. dubna 20:25
Avatar
Odpovídá na Jan Ondrejka
Tomáš Vitek:14. dubna 15:53

Něco podobného jsem jednou dělal taky, ve zkratce zapisování hodnot do grafu vypadalo asi takto:

for(int i = 0; i < dataCount; i++){
        mainChart.Series[0].Points.AddXY(dataX[i], dataY[i]);
}

Ještě si ověř, že máš u grafu alespoň jednu serii dat (normálně z Properties window)

Editováno 14. dubna 15:53
 
Nahoru Odpovědět 14. dubna 15:53
Avatar
Dvori
Člen
Avatar
Odpovídá na Jan Ondrejka
Dvori:1. května 21:44

A nebylo by jednodušší kdyby jsi data uložil do tabulky. Pak ji načteš přímo do grafu, nebo můžeš přímo generovat grafy. Popřípadě si vytvořit konfigurátor grafu. Jednou jsem tvořil podobný generátor.

chart1.DataSource = tabulka;
chart1.DataBind();
 
Nahoru Odpovědět 1. května 21:44
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.