Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)
Avatar
Radek Szurman:6.9.2016 19:19

Programuji už několik let ale na C# jsem nováček, potřebuji naprogramovat stahování souboru z internetu s možností pauzy,

našel jsem na http://stackoverflow.com/…nload-thread jak to udělat, ale nevím jak ten class Downloader použít pod tlačítkem

private void button2_Click(ob­ject sender, EventArgs e)
{

}

Můžete mě někdo nasměrovat? Díky...

 
Odpovědět 6.9.2016 19:19
Avatar
00
Člen
Avatar
00:6.9.2016 19:57

Do {} vlož:

o.startDownload();

a podobně.

To "o" vytvoříš přes:

o = new Downloader(url, filemane);

kde url a filename jsou adresa a cílový soubor.

A projdi si zdejší tutoriály
http://www.itnetwork.cz/csharp/oop
Editováno 6.9.2016 19:58
 
Nahoru Odpovědět  +2 6.9.2016 19:57
Avatar
Radek Szurman:6.9.2016 21:08

supr, začínám to tedy chápat, class se musí nejprve vytvořit,

private void button2_Click(ob­ject sender, EventArgs e)
{
o = new Downloader("", "");
}
teď mi to ale píše že "Název o v aktuálním kontextu neexistuje" musí se to "o" ještě předem nějak deklarovat?

 
Nahoru Odpovědět 6.9.2016 21:08
Avatar
Lukas C#
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Radek Szurman
Lukas C#:6.9.2016 21:17

Ano, C# je staticky typovaný. V čem jsi programoval předtím?
Downloader o = new Downloader();

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 6.9.2016 21:17
Avatar
Odpovídá na Radek Szurman
Michal Haňáček:6.9.2016 21:20

No "o" by mělo být nejspíše nějakého typu ;) ...

V čem jsi programoval, jestli se můžu zeptat?

Nahoru Odpovědět 6.9.2016 21:20
Každé rozhodnutí a každý krok v životě nás někam posune. Bohužel jen některé nás posouvají dopředu.
Avatar
Radek Szurman:6.9.2016 21:47

supr, díky, už je to ok, programuju v Delphi a v PHP

 
Nahoru Odpovědět 6.9.2016 21:47
Avatar
Radek Szurman:7.9.2016 11:22

A kdybych chtěl pak v tom class Downloader odkazovat na progressbar, to zase jak se dělá? Pánové ten C# je úplně jiný než jsem zvyklý...

 
Nahoru Odpovědět 7.9.2016 11:22
Avatar
Odpovídá na Radek Szurman
Michal Štěpánek:7.9.2016 11:40

Není to zas tak složité, dělá se to tak, že si pročteš zdejší tutoriály a naučíš se něco o tom jazyku, v kterém chceš programovat. Nemůžeš dobře naprogramovat složitý program, když neumíš základy. ProgressBar by měl běžet v jiném vlákně, než ta akce, která by se v tom ProgressBaru měla zobrazovat a práce s vlákny rozhodně nepatří do začátků programování, ale spíš do pokročilejších technik...

Nahoru Odpovědět  +1 7.9.2016 11:40
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.