dodání ihned! nové
Black Friday je tu! Využij jedinečnou příležitost a získej až 80 % znalostí navíc zdarma! Více zde
BF
Avatar
Dominik Lev
Redaktor
Avatar
Dominik Lev:17.11.2016 22:12

Ahoj,

chtěl bych se vás zeptat, jestli jde nějak vytvořit jedna metoda, která by šla použít na různá tlačítka.
Máme totiž za úkol vytvořit tabulku, kde jsou tlačítka s názvy systémových barev (viz. obrázek1)

A v každém tlačítku mám ten samí kód furt dokola (viz. obrázek2) a jelikož je v každém kódu jednoho tlačítka název tlačítka (např. button1, button2 atd.), tak nevím jak to udělat do jedné metody, pokud to teda nějak vůbec jde.

Odpovědět
17.11.2016 22:12
Dominik Lev
Avatar
Dominik Lev
Redaktor
Avatar
Dominik Lev:17.11.2016 22:14

Tady je když tak odkaz na ten program http://leteckaposta.cz/738777125 , pokud to chce někdo vidět celé.

Nahoru Odpovědět
17.11.2016 22:14
Dominik Lev
Avatar
Martin Bruna
Člen
Avatar
Odpovídá na Dominik Lev
Martin Bruna:17.11.2016 22:17

tak stačí každému z tlačítek nastavit stejnej handler na klik. Argument sender obsahuje to tvé tlačítko akorát ho budeš muset přetypovat aby ses k němu mohl chovat jako k tlačítku.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět
17.11.2016 22:17
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Dominik Lev
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět
17.11.2016 22:29
Dominik Lev
Avatar
Odpovídá na Dominik Lev
Marian Benčat:25.11.2016 10:10

aby ti to bylo jasne.. To ze jak ty povidas "nejakemu tlacitko das metodu" je vespodu naprosto bezny programovani, ktere asi znas. Koukni se obcas do tech designer.cs souboru - obsahuji proste vygenerovany CS kod.

Mas tridu FORM a pokud pridas tlacitko TLACITKO1, prida se do te tridy proste member Button TLACITKO1;

Pokud přidáš "metodu pro tlacitko" třeba pro event click. Tak se v tom kódu vygeneruje(+-)::

TLACITKO1.OnClick += TLACITKO1_OnClic­kEvent;

No a je to partial třída, to znamená, že může být ve více souborech a implementace teto metody se proste zobrazi v tom tvym souboru, který ty edituješ. TZN, že proste vsem tlacitkum pridas na event "volani stejne metody" ale to uz ti rekli. Jen proste.. Ac se to nezda, tak formulářová aplikace není vůbec žádné kouzlo. Jsou to třídy poskládané do sebe jako každá jiná a eventy jsou normální C# eventy.

Nahoru Odpovědět
25.11.2016 10:10
Totalitní admini..
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.