Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Využij akce až 80% zdarma při nákupu e-learningu. Více informací .
C# week
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
matesax:12.6.2012 20:51

Dobrý den,
potřebuji nějakou funkci, která mi zaktualizuje ListView - šlo by to nějak? Děkuji.

 
Odpovědět
12.6.2012 20:51
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na matesax
David Čápka:12.6.2012 20:55

Co to znamená aktualizuje? Já těm tvým dotazům nerozumím, snaž se je prosím psát tak, aby je chápali i ti neosvícení.

Při přidání prvku se přeci aktualizuje.

Nahoru Odpovědět
12.6.2012 20:55
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
matesax:12.6.2012 21:02

Nadpis je refesh, pak to napíši Česky - co víc mám dělat? Reload - znovunačtení,... Nyní již mám funkce mazat, přesunout, přejmenovat a zkopírovat - a přijde mi blbé, když něco smažu, mít to tam - ovšem zrovna u smazat to mohu odmazat manuálně -a le kdyby tu byla možnost refeshe,...

 
Nahoru Odpovědět
12.6.2012 21:02
Avatar
David Jančík
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na matesax
David Jančík:12.6.2012 21:03

Zkoušel jsi něco jako lv.Refresh(); lv.Update();?

Nahoru Odpovědět
12.6.2012 21:03
Zapomeň, že je to nemožné a udělej to ;)
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
matesax:12.6.2012 21:05

Nebo mě napadá manuální přejití na jiný uzel a znovuvrácení se k výchozímu - to by mělo jít ne? (spozoroval jsem funkci select next a previous)

 
Nahoru Odpovědět
12.6.2012 21:05
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Jančík
matesax:12.6.2012 21:08

To jsem právě zkoušel - marně,...

 
Nahoru Odpovědět
12.6.2012 21:08
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Jančík
matesax:12.6.2012 21:13

Po vyzkoušení těchto funkcí mi to vrtalo hlavou a tak jsem si to vyhledal - dojde k znovu načtení dat - ne k znovunačtení zobrazení,...

 
Nahoru Odpovědět
12.6.2012 21:13
Avatar
David Jančík
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na matesax
David Jančík:12.6.2012 21:15

Zkus:

lvwMyList.BeginUpdate();

// manipulace s daty

lvwMyList.EndUpdate();
Nahoru Odpovědět
12.6.2012 21:15
Zapomeň, že je to nemožné a udělej to ;)
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Jančík
matesax:12.6.2012 21:20

Bohužel stále nic.

 
Nahoru Odpovědět
12.6.2012 21:20
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
David Jančík
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na matesax
David Jančík:12.6.2012 21:33

Můžeš poslat úryvek kódu?

Nahoru Odpovědět
12.6.2012 21:33
Zapomeň, že je to nemožné a udělej to ;)
Avatar
David Jančík
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na matesax
David Jančík:12.6.2012 21:43

To co jsem psal by mělo fungovat. Zkus to nejprve samostatně.

 int i = 1;
 lstXmlItems.BeginUpdate();
 lstXmlItems.Items.Clear();

 foreach (var item in bools)
 {
      ListViewItem row = new ListViewItem(i.ToString());
      row.SubItems.Add(item.EventId);
      row.SubItems.Add(item.Name);
      row.SubItems.Add(item.WordPos);
      lstXmlItems.Items.Add(row);
      i++;
 }
lstXmlItems.EndUpdate();
lstXmlItems.Refresh();
Nahoru Odpovědět
12.6.2012 21:43
Zapomeň, že je to nemožné a udělej to ;)
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Jančík
matesax:12.6.2012 21:47

Co přesně s tím? Co je lstXmlItems? Děkuji

 
Nahoru Odpovědět
12.6.2012 21:47
Avatar
David Jančík
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na matesax
David Jančík:12.6.2012 21:52

lstXmlItems je instance ListView.

ListView lstXmlItems = new ListView();

Jen jsem zkopíroval ukázku z dokumentace.

Nahoru Odpovědět
12.6.2012 21:52
Zapomeň, že je to nemožné a udělej to ;)
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Jančík
matesax:13.6.2012 5:52

Musel jsem se vyspat - udělám totéž co po after select. :) Vyřešeno...

 
Nahoru Odpovědět
13.6.2012 5:52
Avatar
David Jančík
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na matesax
David Jančík:13.6.2012 8:08

Pošli sem pak úryvek kódu pro ostatní ať vidí, jak jsi problém vyřešil ;)

Nahoru Odpovědět
13.6.2012 8:08
Zapomeň, že je to nemožné a udělej to ;)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 17 zpráv z 17.