Nauč se s námi víc. Využij 50% bonus na e-learningové kurzy.
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Javy
discount week 50
Avatar
stanislaavk
Člen
Avatar
stanislaavk:29.2.2016 15:12

Zdravím vás, snažím sa podľa jedného návodu vytvoriť prihlasovací formulár. Vytvoril som si databázu a v nej tabuľku uzivatelia, ktorá obsahuje riadky uzivatel a heslo. Pripojenie k databáze funguje. Problém je, že aj po zadaní správneho mena a hesla mi to nefunguje.

Prikladám zdrojový kod :

private void butPrihlasit_Click(object sender, EventArgs e)
       {
           MySqlConnection con = new MySqlConnection(@"Server=localhost;Database=sys;Uid=stano;Pwd=stano;");
           con.Open();
           MySqlDataAdapter sda = new MySqlDataAdapter("Select Count(*) From uzivatelia where uzivatel=' " + textboxMeno.Text + " ' and heslo= ' " + textboxHeslo.Text + " ' ", con);
           DataTable dt = new DataTable();
           sda.Fill(dt);

           if (dt.Rows[0][0].ToString() == "1")
               {
                   this.Hide();
                   Prostredie prostredie = new Prostredie();
                   prostredie.Show();
               }
               else
               {
                   MessageBox.Show("Zadali ste zle meno alebo heslo. Skuste to znova");
                   textboxMeno.Text = "";
                   textboxHeslo.Text = "";
               }
       }

ďakujem za akékoľvek rady, a ospravedlňujem sa za tento, možno banálny problém.

 
Odpovědět
29.2.2016 15:12
Avatar
Michal Štěpánek:29.2.2016 15:29

Používej parametry v dotazech, jinak ti tu DB někdo rozebere "do šroubku"...
co je

dt.Rows[0][0]

?
Proč kvůli přihlášení používáš DataAdapter a DataTable?

Nahoru Odpovědět
29.2.2016 15:29
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
stanislaavk
Člen
Avatar
stanislaavk:29.2.2016 15:33

Robil som to podľa nejakého YouTube návodu, a tam to robili práve takto.

 
Nahoru Odpovědět
29.2.2016 15:33
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Odpovídá na stanislaavk
Michal Štěpánek:29.2.2016 15:43

Podívej se na místní tutoriály (ohledně připojení k databázi) a zjistíš, co by se mohlo stát když si do textboxMeno dáš toto

; DROP TABLE uzivatelia --

a nemáš uživatele...
Koukni se na zdejší tutoriály, tam je to přihlašování pěkně vysvětlené...

Editováno 29.2.2016 15:44
Nahoru Odpovědět
29.2.2016 15:43
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Marian Benčat:15.3.2016 1:10

"Robil som to podľa nejakého YouTube návodu, a tam to robili práve takto." nechci být zlý, ale prosím,.. zkus raději php.

Nahoru Odpovědět
15.3.2016 1:10
Totalitní admini..
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.