Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Nauč se s námi víc. Využij 50% zdarma na e-learningové kurzy.
C# week
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Theodor Johnson:13.9.2012 13:21

Zrovna jsem zkoušel ve win formech dělat music player spouštěný přes windows media player(ten vidět nebude), ale nemohl jsem najít funkci winMediaPlayeru která by vracela čas uběhnutý od začátku písničky(našel jsem je celkový čas písničky) tak mě napadlo udělat to přes timer který se spustí jednou za vteřinu, ale celkový čas písničky potřebuju zformátovat do dvou proměnných

int mins; //minuty
int secs; //vteřiny

ale nemůžu přijít na matematickou funkci která by odstranila čísla před nebo za desetinou čárkou. Nevíte někdo jak se to dá udělat?

Odpovědět
13.9.2012 13:21
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Avatar
David Jančík
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
David Jančík:13.9.2012 13:38

Je tam IndexOf() to ti vrati index kde je zadany retezec. A ty das Remove(IndexOf("­."));
Mozna se zkus mrknout na msdn do dokumentace urcite tam bude neco jak ziskat tyto data.
Split() ti splitne dle znaku do pole. Nevim co presne mas. Vyber co je pro tebe lepsi.

Editováno 13.9.2012 13:40
Nahoru Odpovědět
13.9.2012 13:38
Zapomeň, že je to nemožné a udělej to ;)
Avatar
Mediel
Redaktor
Avatar
Mediel:13.9.2012 13:44

Nestačil by TimeSpan?

Nahoru Odpovědět
13.9.2012 13:44
Nechci vám ukazovat, jak dobrý jsem já ... Chci vám ukázat, jak dobrý můžete být vy ... Když uvěříte ... V sami sebe...
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Theodor Johnson:13.9.2012 13:49

Už jsem přišel na to že jsem to udělal příliš složitě a stačilo aby tam místo jedné proměnné byly dvě a pokud vteřiny přesáhly 59 přičetla se minuta a vteřiny se vynulovaly

Nahoru Odpovědět
13.9.2012 13:49
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Avatar
Mediel
Redaktor
Avatar
Mediel:13.9.2012 13:52

Ja bych to resil pres 2 TimeSpany a Timerem bych kazdou sec vypisoval jejich rozdil :) Jednoduche a velmi presne :)

Nahoru Odpovědět
13.9.2012 13:52
Nechci vám ukazovat, jak dobrý jsem já ... Chci vám ukázat, jak dobrý můžete být vy ... Když uvěříte ... V sami sebe...
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
David Čápka:13.9.2012 13:59

Stačí ti jeden TimeSpan, ten lze zformátovat tak, aby se ti vypsal jako 2 hodnoty.

Nahoru Odpovědět
13.9.2012 13:59
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Mediel
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Mediel:13.9.2012 14:00

To jsem nevedel, muzes mi sem hodit priklad? :) Dekuji

Nahoru Odpovědět
13.9.2012 14:00
Nechci vám ukazovat, jak dobrý jsem já ... Chci vám ukázat, jak dobrý můžete být vy ... Když uvěříte ... V sami sebe...
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Mediel
David Čápka:13.9.2012 14:14

No prostě bude přičítat do spanu čas tím timerem, je tam Add co bere jako parametr další timespan, tedy v timeru po sekundách bude mít:

span = span.Add(new TimeSpan.FromSeconds(1));

TimeSpan má také na sobě vlastnosti jako Minutes a Seconds. Vypíše ho pak asi nějak takto:

String.Format("{0}:{1}", span.Minutes, span.Seconds);

Nevím jestli jsou všechny ty parametry OK, ale to určitě odladíte. Jinak mi připadá divné, že by ten player na tohle něco neměl.

Nahoru Odpovědět
13.9.2012 14:14
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Theodor Johnson:13.9.2012 15:42

ten player jsem zakládal jen s tím že jsem zjistil jak přehrát mp3, takže neměl

Nahoru Odpovědět
13.9.2012 15:42
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.