Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Adam Ježek:21.1.2014 19:46

zdravim, zase já.
mam kód na zapsání souboru

private void ulozitToolStripMenuItem_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            string cesta = Environment.GetFolderPath(Environment.SpecialFolder.ApplicationData) + @"\log\""; // tad ruhá uvozovka tam je kvůli tomu,že tady ton evezme tu prvnía zbytek kódu má jako řetězec, ale v kódu ji nemam
            if (!Directory.Exists(cesta))
                Directory.CreateDirectory(cesta);
            string cas = DateTime.Now.ToString();
            string text = tbLog.Text;
            using (StreamWriter sw = new StreamWriter(cesta + "log " + cas +".txt"))
            {
                sw.Write(text);
            }

        }

ale v řádku se zadáním cesty pro streamwriter hází chybu v nepodporovaném formátu cesty. (ale až když ho sputim, v editování mu nic nevadí)
asi tam je chyba v tom času, protože bez nějto de v poho.
jak to teda zaonačit aby to ukládalo soubory isdatem a časem?
dík

Editováno 21.1.2014 19:49
Odpovědět 21.1.2014 19:46
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Michal Žůrek (misaz):21.1.2014 19:49

myslím si že ten čas obsahuje nepovolené znaky.

Nahoru Odpovědět 21.1.2014 19:49
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Adam Ježek:21.1.2014 19:51

když si přidam messagebox aby mi tu cestu vytisk, tak tam je . a :
teď sem trochu exprimentoval a vadí tomu :
takže asi replace a zaměnit ji

Nahoru Odpovědět 21.1.2014 19:51
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Michal Žůrek (misaz):21.1.2014 19:52

ano dvojtečka je v cestě nepovolený znak. Tečka tam být může, ale dělá tam obvykle bordel.

Editováno 21.1.2014 19:53
Nahoru Odpovědět 21.1.2014 19:52
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Jan Vargovský:21.1.2014 19:52

Asi těžko to otevřeš. Ve winech nemůžeš napsat ':' v názvu souboru. Použij jinačí formát pro to datum. (Třeba metodou Replace(string old, string new)

 
Nahoru Odpovědět 21.1.2014 19:52
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Adam Ježek:21.1.2014 19:56

no tak sem nahradil všechny : za -, už mu to nevadí, ale teď zase pro změnu ten soubor nezapíše. du eště něco zkusit, ale už fakt nevim

Nahoru Odpovědět 21.1.2014 19:56
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Michal Žůrek (misaz):21.1.2014 19:57

dej si tam breakpoint a podívej se co je v těch proměnných.

Nahoru Odpovědět 21.1.2014 19:57
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Adam Ježek:21.1.2014 19:59

tak nic
já si založil proměnou soubor, do který sem uložil ten název a ten potom upravil, ale už sem k tomu nepřidal eště string cesta, tak se mi to všechno ukládalo do Debug :D

Nahoru Odpovědět 21.1.2014 19:59
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.