Pouze tento týden sleva až 80% na e-learning týkající se Kotlinu
Využij akce až 80% zdarma při nákupu e-learningu. Více informací .
Kotlin week
Avatar
Adam Ježek
Redaktor
Avatar
Adam Ježek:21.1.2014 19:46

zdravim, zase já.
mam kód na zapsání souboru

private void ulozitToolStripMenuItem_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            string cesta = Environment.GetFolderPath(Environment.SpecialFolder.ApplicationData) + @"\log\""; // tad ruhá uvozovka tam je kvůli tomu,že tady ton evezme tu prvnía zbytek kódu má jako řetězec, ale v kódu ji nemam
            if (!Directory.Exists(cesta))
                Directory.CreateDirectory(cesta);
            string cas = DateTime.Now.ToString();
            string text = tbLog.Text;
            using (StreamWriter sw = new StreamWriter(cesta + "log " + cas +".txt"))
            {
                sw.Write(text);
            }

        }

ale v řádku se zadáním cesty pro streamwriter hází chybu v nepodporovaném formátu cesty. (ale až když ho sputim, v editování mu nic nevadí)
asi tam je chyba v tom času, protože bez nějto de v poho.
jak to teda zaonačit aby to ukládalo soubory isdatem a časem?
dík

Editováno 21.1.2014 19:49
Odpovědět
21.1.2014 19:46
Počkej chvíli, poradím se s křišťálovou koulí.
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Michal Žůrek - misaz:21.1.2014 19:49

myslím si že ten čas obsahuje nepovolené znaky.

 
Nahoru Odpovědět
21.1.2014 19:49
Avatar
Adam Ježek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek - misaz
Adam Ježek:21.1.2014 19:51

když si přidam messagebox aby mi tu cestu vytisk, tak tam je . a :
teď sem trochu exprimentoval a vadí tomu :
takže asi replace a zaměnit ji

Nahoru Odpovědět
21.1.2014 19:51
Počkej chvíli, poradím se s křišťálovou koulí.
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Michal Žůrek - misaz:21.1.2014 19:52

ano dvojtečka je v cestě nepovolený znak. Tečka tam být může, ale dělá tam obvykle bordel.

Editováno 21.1.2014 19:53
 
Nahoru Odpovědět
21.1.2014 19:52
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Jan Vargovský:21.1.2014 19:52

Asi těžko to otevřeš. Ve winech nemůžeš napsat ':' v názvu souboru. Použij jinačí formát pro to datum. (Třeba metodou Replace(string old, string new)

 
Nahoru Odpovědět
21.1.2014 19:52
Avatar
Adam Ježek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek - misaz
Adam Ježek:21.1.2014 19:56

no tak sem nahradil všechny : za -, už mu to nevadí, ale teď zase pro změnu ten soubor nezapíše. du eště něco zkusit, ale už fakt nevim

Nahoru Odpovědět
21.1.2014 19:56
Počkej chvíli, poradím se s křišťálovou koulí.
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Michal Žůrek - misaz:21.1.2014 19:57

dej si tam breakpoint a podívej se co je v těch proměnných.

 
Nahoru Odpovědět
21.1.2014 19:57
Avatar
Adam Ježek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Adam Ježek:21.1.2014 19:59

tak nic
já si založil proměnou soubor, do který sem uložil ten název a ten potom upravil, ale už sem k tomu nepřidal eště string cesta, tak se mi to všechno ukládalo do Debug :D

Nahoru Odpovědět
21.1.2014 19:59
Počkej chvíli, poradím se s křišťálovou koulí.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.