Avatar
petr.chatar.anton:5.10.2015 10:30

Prosím Vás znovu o radu. Aplikace je ve WinForm. Na formuláři mám combobox, který bych chtěl plnit údaji z databáze. K tomu má třídu "databáze", kde mám funkci, NaplnSeznam, kde pomocí datareaderu získám příslušná data. Nevím ale, jak "dostat" tyto do comboboxu na formuláři. Napadlo mi jedině z datareaderu vytvořit seznam a ten vrátit zpět do formuláře, ale zdá se mi to takové ... nepatřičné?

 
Odpovědět 5.10.2015 10:30
Avatar
Milan Křepelka
Redaktor
Avatar
Milan Křepelka:5.10.2015 10:50

Buď datasource
http://stackoverflow.com/…box-winforms

nebo plnit proprtku Items napřímo.

 
Nahoru Odpovědět 5.10.2015 10:50
Avatar
Odpovídá na Milan Křepelka
petr.chatar.anton:5.10.2015 11:01

Jasně, přímo, zkouším to v cyklu while(datarea­der.read()), jenže já se jaksi neumím z té třídy databáze dostat na form1.combobox1­.items. Já mám spíš problém s objektama. S těma totiž jaksi dost bojuju .....
Opravdu jediný, co mi napadá, naplnit si list a ten vrátit zpátky do formuláře a naplnit jím ten combobox

Editováno 5.10.2015 11:04
 
Nahoru Odpovědět 5.10.2015 11:01
Avatar
Milan Křepelka
Redaktor
Avatar
Odpovídá na petr.chatar.anton
Milan Křepelka:5.10.2015 12:00

Myslím, že hledáš problémy tam kde nejsou. Máš formulář. Na nějakou událost třeba při vytvoření formuláře zavoláš metodu tvé "databáze", třeba VratMiKolekci­MychSuperObek­tu, no a tu kolekci objektů projedeš a naplníš tím Combo.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 5.10.2015 12:00
Avatar
petr.chatar.anton:5.10.2015 12:05

Rozumím, asi sem opravdu moc "přemýšlel" :-)
Děkuju.

 
Nahoru Odpovědět 5.10.2015 12:05
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.