Chci geek triko! Chci geek triko!
Extra 10 % bodů navíc a tričko zdarma při zadání kódu "TRIKO10"

Diskuze: Předávání hodnot mezi okny ve WPF

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Předávání hodnot mezi okny ve WPF American English version English version

Aktivity (3)
Avatar
Eda Vyskoč
Člen
Avatar
Eda Vyskoč:25. dubna 16:54

Ahoj, všem!

Potřebuji radu ohledně toho, jak se předávájí informace mezi okny ve WPF!

První okno mám v kodu takto:

public partial class LanguageWindow : Window
{
    public LanguageWindow()
    {
        InitializeComponent();
    }

    private void EnterButton_Click(object sender, RoutedEventArgs e)
    {
        MainWindow Window = new MainWindow();
        Window.Show();
        this.Close();
    }
}

V druhé okně chci zobrazit hodnotu indexu vybraného Comboboxu

Název comboboxu je name_CB,

takže pak jsem si myslel, že stačí toto do druhého okna zapsat.

if (LanguageWindow.name_CB.SelectedIndex == 1) { mesage.box("vybrals druhou položku")}

což nefunguje! :-(

Díky za rady.

Editováno 25. dubna 16:55
 
Odpovědět 25. dubna 16:54
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Eda Vyskoč
David Čápka:25. dubna 17:12

Máš načtený kurz https://www.itnetwork.cz/…ormulare/wpf, kde se přesně tohle řeší?

Nahoru Odpovědět 25. dubna 17:12
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Eda Vyskoč
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Eda Vyskoč:25. dubna 20:03

Ano, kurz jsem projížděl, ale možné je, že jsem to přehlédl, nicméně ani teď jsem to nenašel. :-(

Můžete mě navést, prosím? :-)

Děkuji.

 
Nahoru Odpovědět 25. dubna 20:03
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Eda Vyskoč
David Čápka:25. dubna 20:06

V konstruktoru okna se předává objekt, jehož vlastnosti okno nastaví, ideálně pomocí bindingů. Je to ukázané na konci této lekce - https://www.itnetwork.cz/…ojeni-vrstev Stáhni si projekt a podívej se jak je to tam řešené.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 25. dubna 20:06
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Eda Vyskoč
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Eda Vyskoč:25. dubna 20:58

Děkuji. Už jsem to rozlouskl! ;-)

Klíčové pro mě nakonec bylo DataContext = xxx!

 
Nahoru Odpovědět 25. dubna 20:58
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.