Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Maros2470:21.4.2014 20:19

Už z toho dneska blbnu.
Mám texbox a z něj potřebuji string převést na decimal, případně i naopak.
Prosím poraďte. Díky

 
Odpovědět 21.4.2014 20:19
Avatar
Odpovídá na Maros2470
Andrej Farkaš:21.4.2014 20:33
decimal.Parse(string s)

http://msdn.microsoft.com/…1fwbcsb.aspx
alebo

decimal.TryParse(string s)

http://msdn.microsoft.com/…vs.110).aspx
prípadne iné preťaženia Parse alebo TryParse metód.

Editováno 21.4.2014 20:35
Nahoru Odpovědět 21.4.2014 20:33
Live. Love. Learn.
Avatar
Andrej Farkaš:21.4.2014 20:38

A naopak si myslím, že skvele postačí metóda ToString() ktorú má každá trieda.

Nahoru Odpovědět  +1 21.4.2014 20:38
Live. Love. Learn.
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Odpovídá na Andrej Farkaš
Maros2470:21.4.2014 20:44

Já ukládám data.
Mám
public decimal Cena {get; set;}

Nevím jak to napsat, aby cenaTextBox.Text uložil jako decimal

 
Nahoru Odpovědět 21.4.2014 20:44
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Odpovídá na Andrej Farkaš
Maros2470:21.4.2014 20:47

Zkoušel jsem
cenaTextBox.Text (Convert.ToDecima);
ale to nejde

 
Nahoru Odpovědět 21.4.2014 20:47
Avatar
Odpovídá na Maros2470
Andrej Farkaš:21.4.2014 20:47
Cena = decimal.Parse(cenaTextBox.Text);

Alebo ak použiješ TryParse metódu (ktorej štruktúru som tu zle napísal) tak
Parse metóda ti hodí exception ak sa nepodarí previesť string na decimal.

decimal.TryParse(cenaTextBox.Text, out Cena);

↑ Táto metóda ti vracia true alebo false podľa toho, či sa prevod podaril a to dokážeš podľa potreby ošetrovať (napríklad s while cyklom).

Nahoru Odpovědět 21.4.2014 20:47
Live. Love. Learn.
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 21.4.2014 20:51
Avatar
rwn
Člen
Avatar
Odpovídá na Maros2470
rwn:21.4.2014 22:19

btw. ten Convert. se zapisuje v tomto duchu:

cena = Convert.ToDecimal(cenaTextBox.Text);

ale můžeš mít problém s tím, žeby tam někdo zadal do textBoxu text

Nahoru Odpovědět 21.4.2014 22:19
Co můžeš naprogramovat dnes, neodkládej na zítřek.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.