Java týden Body zdarma
Využij podzimních slev a získej od nás až 40 % bodů zdarma! Více zde
Pouze tento týden sleva až 80 % na Java e-learning!
Avatar
Tomáš Roj
Člen
Avatar
Tomáš Roj:13. dubna 14:11

Ahoj mám projekt s databází. Když jsem udělal exe soubor, spustil ho a kliknu na tlačítko které udělá zápis do databáze objevila se mi chybová hláška. Říká že došlo k neosetrene vyjimce a že se nejde připojit k db. Jak tedy společně s exe souborem připojit i databázi?

Odpovědět 13. dubna 14:11
„Lidé často nevědí, co chtějí, dokud jim to neukážete.“ - Steve Jobs
Avatar
Ilja Židkov
Člen
Avatar
Odpovídá na Tomáš Roj
Ilja Židkov:13. dubna 14:45

Zvolil jsi špatnou strategii. Ale stejnou chybu asi udělal každý. Jakou databázi používáš? Předpokládám, že to není SQLite a nejspíše se jedná o SQL server, MySQL nebo Postgres, že?

Výjimka vyskočila nejspíše z důvodu absence připojení k databázi. Měl jsi v tu chvíli spuštěného klienta (MySQL Workbench, pgAdmin, apod.)?

Jak vidíš, tohle je dost nepraktická ukázka použití databáze. A není to ani bezpečný! Většinou, všechna lokální nastavení se serealizují buď do JSON, XML nebo sqlite souborů a pro samotnou perzistenci dat se odesílají HTTP požadavky na server. Ve tvém případě by každý uživatel aplikace musel nainstalovat databazového klienta na svůj vlastní stroj.

 
Nahoru Odpovědět 13. dubna 14:45
Avatar
Tomáš Roj
Člen
Avatar
Odpovídá na Ilja Židkov
Tomáš Roj:13. dubna 15:07

Ano, je to sql. Vytvořil jsem databázi na zaznamenání skóre ve visual studiu. Takž bez toho aby uživatelé měli staženého klienta sql nejde databázi použít? Jde to tedy nějak jinak udělat? Je to jen jednoduchá hra, nechci dělat server,

Nahoru Odpovědět 13. dubna 15:07
„Lidé často nevědí, co chtějí, dokud jim to neukážete.“ - Steve Jobs
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
JerryM
Člen
Avatar
JerryM:13. dubna 15:18

vubec nechapu proč pro jednoduchou hru používáš SQL databázi :) on v C# přestal fungovat zápis/četní do binárních souborů ???? BinaryEriter/Bi­naryReader ? .. jako databázi stačí mít binární soubor s konstantní šířkou řádku a pro nastavení pozice využívat příkaz seek.

a ohledně SQL no připojení ... tak připojuješ se kodem v C# a přímo do kodu zadáváš jméno a heslo a bez toho se asi určitě nepřipojíš. Ani na stanici ani na server. A každopádně je potřeba mít naistalovanej SQL ... něco... ale pokud vim tak SQL se instaluje současně s visual studiem pokud to zatrhneš a samozřejmě když si nainstaluje MS SQL Management Studio tak ti zajistí přístup do databáze "abys viděl" co se dějě když programuješ v MS VS. Chňápeš ???

 
Nahoru Odpovědět 13. dubna 15:18
Avatar
Tomáš Roj
Člen
Avatar
Odpovídá na JerryM
Tomáš Roj:13. dubna 16:26

jj chápu. Zkusím se teda podívat na ty binární soubory. Můžeš mi poslat link na nějaký návod nebo něco?

Nahoru Odpovědět 13. dubna 16:26
„Lidé často nevědí, co chtějí, dokud jim to neukážete.“ - Steve Jobs
Avatar
JerryM
Člen
Avatar
Odpovídá na Tomáš Roj
JerryM:13. dubna 16:51

BinaryWriter/Bi­naryReader js součástí .NET už od verze 1.0 až do 4.7.2 a je i v .NET core.
https://docs.microsoft.com/…binaryreader?…

BinaryWriter bw = new BinaryWriter(Fi­le.Open("kuk", File.Create)).

a to je všechno .. zapisuje se bw.Write("HELLO")

zapisuješ i čteš po bytech nebo sekvenci bytů. Lze nastavit ukazatel kamkoliv na místo v souboru a tam číst nebo zapisovat daný počet bytů. Co víc si přát....

 
Nahoru Odpovědět 13. dubna 16:51
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.