Java týden Body zdarma
Využij podzimních slev a získej od nás až 40 % bodů zdarma! Více zde
Pouze tento týden sleva až 80 % na Java e-learning!

Diskuze: problém s c# programom zdieľaným na sieti

Aktivity (4)
Avatar
Dodo CSharp
Člen
Avatar
Dodo CSharp:5. října 15:28

Ahoj,
mám takýto problém a verím že niekto sa s tým aktívne stretol a bude vedieť pomôcť, v krátkosti objasním situáciu, mám naprogramovaný program v C# (ide o klasickú CRUD aplikáciu pre kancelárske použitie), program je viazaný na lokálnu databázu SQL.
Problém je, že v práci máme schému (1PC server : windows server 2012, a k tomu cca 10 užívateľov) program bol programovaný na mojom kancelárskom PC pričom som dbal o to aby súbory databázy aj projekt boli umiestnené na sieťových, teda zdieľaných diskoch.
Po dokončení práce som zistil že program funguje len na mojom PC, ale keď si ho chcem spustiť na inom PC ktorý je v sieti a má k nemu prístup, vidí aj súbory databázy, aj projekt tak nejde vôbec spustiť.

Vopred ďakujem za pomoc
Dodo

Zkusil jsem: problém verzie frameworku to nie je,toto som už ošetroval

Chci docílit: spojazdniť zdieľaný projekt pre viac užívateľov

 
Odpovědět 5. října 15:28
Avatar
Odpovídá na Dodo CSharp
Michael Škrášek:5. října 18:02

nejde spustit ... takže ti to píše nějakou chybu?

Nahoru Odpovědět 5. října 18:02
I choose a lazy person to do a hard job. Because that person will find an easy way to do it ... Bill Gates
Avatar
Dodo CSharp
Člen
Avatar
Odpovídá na Michael Škrášek
Dodo CSharp:5. října 19:05

Pardon,neuviedol som to...nejde spustiť
To myslím,ak z iného PC v sieti chcem spustiť moj program ci už normálne alebo ako správca,nič sa nestane...(,nes­pustí sa program,nevyskoci žiadne okno,nič )

 
Nahoru Odpovědět 5. října 19:05
Avatar
Odpovídá na Dodo CSharp
Michael Škrášek:7. října 16:47

Nenapadá mě důvod problému. Možná, kdybys uvedl více podrobností ... nebo někdo jiný bude vědět více o tomto tématu.

Nahoru Odpovědět 7. října 16:47
I choose a lazy person to do a hard job. Because that person will find an easy way to do it ... Bill Gates
Avatar
Odpovídá na Dodo CSharp
Michal Štěpánek:7. října 19:25

Nakopíroval jsi výstup na ten PC, kde se to snažíš spustit, nebo se ho snažíš spustit jako sdílený z tvého PC?
A ta DB je klasické MSSQL s přístupem i z jiných PC nebo je "lokální" na tvém PC?

Editováno 7. října 19:26
Nahoru Odpovědět 7. října 19:25
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Dodo CSharp
Člen
Avatar
Dodo CSharp:8. října 8:20

Michal Štěpánek:
V práci máme PC - windows server 2012 ktorý používa dva zdieľané disky pravidelne pre cca 10 zamestnancov. Program som naprogramoval na svojom PC vo Visual Studiu s tým, že som hneď na začiatku uviedol umiestnenie všetkých súborov na zdieľaný disk (v tomto prípade ide o G:). To isté som urobil aj s databázou SQL. Je to klasická lokálna MSSQL databáza, no tiež jej umiestnenie je na rovnakom zdielanom disku ako môj program. Práve s tým zdieľaním by mohol byť problém. Včera som to skúšal na pracovnom notebooku spustiť poobede cez sieť a vyskočila mi táto hláška (viď obrázok). Ak odkliknem OK tak mi spustí program ale nenačíta mi data do Gridview, teda zrejme je tam zablokovaný prístup k datam. Neviem ale teraz ako to sprístupniť pre iných užívateľov. Keď som si pozrel SQL Configuration Managera - Network Configuration a protokoly pre MSSQLSERVER tak mám tam všetko enabled, vrátane TCP/IP. Fakt sa neviem v tom pohnúť.
Ďakujem za každú radu.

 
Nahoru Odpovědět 8. října 8:20
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
don.jarducius:8. října 9:30

Chybová hláška co jsi přihodil v příloze znamená, že se nemůže spojit s SQL serverem, tzn. že na PC kde jsi to programovat máš nainstalovaný SQL server se kterým se to spojuje. Máš nejspíš connection string "server=(local)\SqlEx­press;Integra­ted Security=true;I­nitial Catalog=…..", nebo nemáš povolený tcp port 1433 na firewallu.

Jak vidno úplně jsi nepochopil jak se pracuje s SQL serverem acelou architektůru.
Na ten server nainstaluj SQL server (Express) a připoj databázi/e k němu. V tom svém programu pak směřuj connection string na tento server.

Doporučuju si pořádně projít tutoriál databáze zde na ITN...

Nahoru Odpovědět  +1 8. října 9:30
Ten kdo nechce hledá důvod, ten kdo chce hledá způsob
Avatar
Dodo CSharp
Člen
Avatar
Odpovídá na don.jarducius
Dodo CSharp:8. října 9:54

na port 1433 mám inbound / outbound rule vo firewall, skôr to bude problém connection string a toho že databáza bola vyrobená teda ako lokálna, vyskúšam to a dám vedieť

 
Nahoru Odpovědět 8. října 9:54
Avatar
Odpovídá na Dodo CSharp
Michal Štěpánek:8. října 20:42

Nelze použít "localDB" jako soubor umístěný někde na sdíleném disku. Ke správné funkci potřebuješ mít na tom PC spuštěnou instanci SQL serveru. Ideální je, pokud máš k dispozici SQL server, vytvořit databázi a tabulky přímo na něm a udělat k němu přístup...

Editováno 8. října 20:42
Nahoru Odpovědět 8. října 20:42
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Dodo CSharp
Člen
Avatar
Dodo CSharp:9. října 10:19

Nechcel som písať vopred aby som nikoho neuviedol do omylu, problém som vyriešil. Napíšem to tu pre tých čo sa s tým v budúcnosti stretnú a nebudú si vedieť rady:
na server som nainštaloval Microsoft SQL Server Express, s tým že som dal administrátorské povolenia a SQL prihlásenie pre konto 'sa'. Nastavenia tohoto konta sa robia v Object Explorery cez záložku Security/Logins. Cez toto konto som vytvoril na novo databázu/tabuľku aj stored procedures. Uistil som sa, že vlastník (owner databázy) je konto 'sa' a mám povolenia aj vo windows firewall. Potom už trebalo len správne napísať Connection string, tu si treba dať pozor, a uviesť všetko potrebné pre prihlásenie ku databáze:
@"Data Source=menoservera; Initial Catalog=databa­za;User ID=sa ; Password= heslo ku kontu sa;....

Ďakujem všetkým ktorí sa ozvali

Akceptované řešení
+5 Zkušeností
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět  +1 9. října 10:19
Avatar
Odpovídá na Dodo CSharp
Michal Štěpánek:9. října 14:35

Řešení je OK, jen bych rád uvedl, že (dle mého) není dobré používat tohoto "usera" (sa), protože je to standardní admin uživatel pro SQL, který má právo na VŠECHNO, takže by se ti mohlo lehce stát, že ti v té DB někdo napáchá nenapravitelné škody.
Lepší je si vytvořit nového uživatele a dát mu jen potřebná práva na konkrétní DB...

Nahoru Odpovědět 9. října 14:35
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.