Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: Spuštění funkce

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Spuštění funkce American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
denoy
Člen
Avatar
denoy:24.9.2012 15:44

Zdravím,
jak se dá spustit nějaká funkce za určitý čas, aniž bych použil timer?

 
Odpovědět 24.9.2012 15:44
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na denoy
Kit:24.9.2012 15:58

Přečti si ještě jednou svou vlastní otázku a možná pochopíš, že ne.

Nahoru Odpovědět 24.9.2012 15:58
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Jančík [sczdavos]
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na denoy
David Jančík [sczdavos]:24.9.2012 16:28

Můžeš si hodit nějaký BackgroundWorker. Vlákno, které uzavřeš do cyklu a pomocí Thread.Sleep(n); kde n je celé číslo určující milisekundy resp. tzv. ticky ho na chvíli vždycky pozastavit.
Ale není to úplně ideální řešení. Pokud bys uvedl jaký problém máš nebo kde a co chceš udělat, tak tě můžeme nasměrovat na správnou cestu :)

Nahoru Odpovědět 24.9.2012 16:28
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na denoy
David Čápka:24.9.2012 16:29

Co máš proti timeru?

Nahoru Odpovědět  +1 24.9.2012 16:29
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Jančík [sczdavos]
Kit:24.9.2012 17:55

To je přece také timer. Nebo snad ne?

Nahoru Odpovědět 24.9.2012 17:55
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Jančík [sczdavos]
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Jančík [sczdavos]:24.9.2012 18:07

Myslel jsem, že se baví o timeru z System.Windows.Forms.Timer. A hledá k němu alternativu. Sleep je metoda ze třídy System.Threading zastaví celé vlákno. Tzn. je třeba multi-threadingu pro plynulost aplikace. U timeru stačí nastavit event. Nevím jak to přesně funguje uvnitř, ale řekl bych že principiálně by mohlo dost podobně. Každopádně jako alternativa se to použít dá a při práci s vlákny je to někdy vhodnější.

Nahoru Odpovědět 24.9.2012 18:07
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.