Předvánoční Black Friday Předvánoční Black Friday
Až 80% zdarma! Předvánoční BLACK FRIDAY akce. Více informací

Diskuze: VB.net pohyb tlačidla

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) VB.net pohyb tlačidla American English version English version

Aktivity (3)
Avatar
3012
Člen
Avatar
3012:3. června 21:36

Dobrý večer, snažím sa naprogramvať spplikáciu z tohto videa , ale kód nefunguje, predpokladám že je to preto že kód je vo visual basicu a ja sa ho snažim skompilovať vo VB.net. Prosím poraďte my ako ho spávne napýsať.
ďakujem.

 
Odpovědět 3. června 21:36
Avatar
Marek Uhlik
Člen
Avatar
Odpovídá na 3012
Marek Uhlik:3. června 21:51

Takže jsi zkoušel uplně stejný kód ? Dej sem prosím celý kód co jsi zkoušel.

 
Nahoru Odpovědět 3. června 21:51
Avatar
3012
Člen
Avatar
3012:3. června 22:04

úplne rovnaký kód ie, upravil som ho podľa seba a spúšta sa po kliknuti na tlačidli takto:

ss MainWindow

    Dim poslednaIkona = 0

Private Sub ikona0_Click(sender As Object, e As RoutedEventArgs) Handles ikona0.Click

        If poslednaIkona = 0 Then
            ikona1a.Location = New Point(1, 1)

        ElseIf poslednaIkona = 1 Then
        ElseIf poslednaIkona = 2 Then
        ElseIf poslednaIkona = 3 Then

        End If

        poslednaIkona = poslednaIkona + 1
    End Sub

End Class

pričom kompilátor podčiarkuje tento kód: ikona1a.Location

 
Nahoru Odpovědět 3. června 22:04
Avatar
Odpovídá na 3012
Michal Štěpánek:3. června 23:06

A kde máš tu "ikona1a" definovanou? Existuje vůbec? Když ti VS něco podtrhne, tak při najetí myši ti ukáže i důvod toho podtržení...

Nahoru Odpovědět 3. června 23:06
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
3012
Člen
Avatar
3012:4. června 7:16

tlačítko je definované, ako môžeš vydieť na obrázkudefinovane, ďalší obrázok ukazuje screenshot chyby v kóde

 
Nahoru Odpovědět 4. června 7:16
Avatar
HONZ4
Člen
Avatar
Odpovídá na 3012
HONZ4:4. června 19:00

Nefunguje ti to, protože jsi založil projekt WPF Application, ale tutoriál máš na Windows Forms Application

Editováno 4. června 19:02
 
Nahoru Odpovědět 4. června 19:00
Avatar
3012
Člen
Avatar
3012:4. června 21:49

ďakujem, už to funguje, a existuje aj spôsob ako tento efekt dosiahnuť vo WPF?

 
Nahoru Odpovědět 4. června 21:49
Avatar
HONZ4
Člen
Avatar
Odpovídá na 3012
HONZ4:4. června 22:24

Já VB ani WPF nedělám, ale jak jsem se díval na netu, myslím že nějak takto:
btn.Margin = New Thickness(20, 20, 30, 30)

A mimochodem pokud s programováním začínáš, doporučuji vykašlat se na VB a přejít na C# už jen proto, že se ti budou lépe hledat návody a na diskuzích ti poradí víc lidí.

Editováno 4. června 22:25
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 4. června 22:24
Avatar
3012
Člen
Avatar
3012:5. června 9:16

ďakujem, riešenie funguhe, čo sa týka C# na tom som začínal asi pred troma rokmy, ako s prvým jazykom (chcel som totiž programovať v unyty) no po čase som s tou hrubou knihou ktorá všetko učila spôsobom: tu klikni, vygeneruje sa kód ktorý ti nevysvetlím a potom napýš dva vlastné riadky - vzdal, pretože som po 8. s tridsiatich kapitol nebo stále schopný naprogramovať samostatne ani ťuk a tak som začal preberať iné jazyky od SmallBasic, cez Javu, Python, JavaScript, Pascal, PHP, Swift, a Objective C a samozrejme webowe jazyky HTML/CSS. Z týchto všetkých jazykov sa my najviac sintakticky zapáčil VB.NET, a Swift s ObjC, pričom keďže je objC staršie, materialy sa zháňaju jepšie naň ako na Swift. Na C# a Javu s ktorých mám odosť lepsie skusenosti z javou, ktorú aj lepšie chápem som po čase zanevrel (C#, vychádza z javy) a v súčastnosti pre svoje prvé realne produkty využívam pre windows VB.net a pre OSX a iOS ObjC. Navyše som prišiel na to že si dokážem riešenia z C# previesť na VB kód. No največší problém je vždy s hladaním správnich metód pre riešenie konkrétneho problému, keby tak existovala kniha alebo stránka ktorá by predstavovala akýsy slovník, tak sa my totiž učí najlepšie (to by som si predstavoval napr takto: pod triedov Console ktorá by fungovala ako kapitola by bol popýsaná napr. metoda Writeline("text")- vypýše text do konzoloveho okna atď).

 
Nahoru Odpovědět 5. června 9:16
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.