Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C a C++. Zároveň využij akce až 80 % zdarma při nákupu e-learningu - více informací.
c++ week

Diskuze: VisualBasicNET mazání souboru

Aktivity
Avatar
Jaroslav Trojan
Redaktor
Avatar
Jaroslav Trojan:27.8.2016 16:24

Zdravím,
v programu mažu soubory.txt , ale příkaz Delete(soubor) nefunguje. Jsem začátečník a nevím
jak ty soubory smazat.

Odpovědět
27.8.2016 16:24
statik
Avatar
VitekST
Člen
Avatar
VitekST:27.8.2016 19:43

Ověř si následující záležitosti:

  • Existuje mazaný soubor?
  • Má nějaké atributy, které brání jeho smazání? (jen pro čtení, systémový, ...)
  • Máš práva na smazání toho souboru? (zkus Visual Studio spustit jako administrátor)

////

  • Hází funkce nějakou výjimku? (odstraň blok try-catch, máš-li a spusť aplikaci v režimu ladění)
  • Používáš funkci (správně je to metoda) File.Delete? (ve VB.NET musí být funkce ve třídě, nemůže být samostatně)

Ověř si výjimky zde: https://msdn.microsoft.com/…vs.110).aspx

Anyway, ať máme kontext, hoď sem kód (za pomocí tlačítka se symbolem kódu), kde tuto metodu voláš.

Editováno 27.8.2016 19:44
 
Nahoru Odpovědět
27.8.2016 19:43
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Jaroslav Trojan
Redaktor
Avatar
Odpovídá na VitekST
Jaroslav Trojan:28.8.2016 17:02

Díky, dal jsem tam příkaz File.Delete(soubor) a je to v pořádku.

Nahoru Odpovědět
28.8.2016 17:02
statik
Avatar
VitekST
Člen
Avatar
Odpovídá na Jaroslav Trojan
VitekST:28.8.2016 17:14

Krása, jsem rád, že jsem pomohl.
Jen prosím označ můj příspěvek jako řešení problému. :)

 
Nahoru Odpovědět
28.8.2016 17:14
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.