Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET. Zároveň využij akce až 50 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací:
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
Slevovy týden 3/50
Avatar
karel-911
Člen
Avatar
karel-911:27.10.2013 11:50

Ahoj, pracuji na programu a potřebuju z něj odeslat data do databáze. Používám k tomu insert. a stále to nefunguje.

Děkuji za odpověd

string constring = "database=debriefing;Server=sql9.endora.cz;Port=3314;UserId=*****;Password=******";
            string Query = "insert into database.debriefing (jmeno_zaka, datum, hodina, debriefing_text) values('" + this.zaci.Text + "','" + this.datum.Text + "','" + this.cislohodiny.Text + "','" + this.textDebrf.Text + "') ;";
            MySqlConnection conDataBase = new MySqlConnection(constring);
            MySqlCommand cmdDataBase = new MySqlCommand(Query, conDataBase);
            MySqlDataReader myReader;
            try
            {
                conDataBase.Open();
                myReader = cmdDataBase.ExecuteReader();
                MessageBox.Show("Odesláno");
                while (myReader.Read())
                {


                }

            }
            catch (Exception ex)
            {
                MessageBox.Show(ex.Message);
            }

A zkoušel jsem to i takto:

string connectionString = "database=debriefing;Server=sql9.endora.cz;Port=3314;UserId=*****;Password=******";
using (SqlConnection connection = new SqlConnection(connectionString))
{
    SqlCommand cmd = new SqlCommand("INSERT INTO Data (jmeno_zaka, datum, hodina, debriefing_text) VALUES (@jmeno_zaka, @datum, @hodina, @debriefing_text)");
    cmd.CommandType = CommandType.Text;
    cmd.Connection = connection;
    cmd.Parameters.AddWithValue("@jmeno_zaka", jmeno.Text);
    cmd.Parameters.AddWithValue("@datum", datum.Text);
    cmd.Parameters.AddWithValue("@hodina", hodina.Text);
    cmd.Parameters.AddWithValue("@debriefing_text", textDebrf.Text);
    connection.Open();
    cmd.ExecuteNonQuery();
}
 
Odpovědět
27.10.2013 11:50
Avatar
karel-911
Člen
Avatar
karel-911:27.10.2013 17:37

Nevíte někdo?

 
Nahoru Odpovědět
27.10.2013 17:37
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na karel-911
David Čápka:27.10.2013 17:40

S MySQL se v C# nepracuje. Navíc tam máš nebezpečné injekce. Ještě dodám, že pokud se snažíš napojit na webhosting, tak to ti nepůjde, nepodporují vzdálený přístup.

Editováno 27.10.2013 17:41
Nahoru Odpovědět
27.10.2013 17:40
One of the most common causes of failure is the habit of quitting when one is overtaken by temporary defeat.
Avatar
karel-911
Člen
Avatar
karel-911:27.10.2013 17:43

No, tento program není nějak veřejný a nikdo sním nebude pracovat. Mám už přihlášení pomocí mysl. a vzdálený přístup endora má.

 
Nahoru Odpovědět
27.10.2013 17:43
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na karel-911
David Čápka:27.10.2013 17:45

Jedno to není. Pokud už máš přihlášení, tak to udělej stejně, jenom tam dej insert, ne?

Nahoru Odpovědět
27.10.2013 17:45
One of the most common causes of failure is the habit of quitting when one is overtaken by temporary defeat.
Avatar
karel-911
Člen
Avatar
karel-911:27.10.2013 17:48

No, to mi právě nejde.

 
Nahoru Odpovědět
27.10.2013 17:48
Avatar
Kit
Tvůrce
Avatar
Odpovídá na karel-911
Kit:27.10.2013 17:48

Udělej si na Endoře RESTapi a pracuj s DB přes něj.

Nahoru Odpovědět
27.10.2013 17:48
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na karel-911
David Čápka:27.10.2013 17:49

Co to znamená nejde? Co třeba text výjimky?

Nahoru Odpovědět
27.10.2013 17:49
One of the most common causes of failure is the habit of quitting when one is overtaken by temporary defeat.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.