Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)
Avatar
karel-911
Člen
Avatar
karel-911:27.10.2013 11:50

Ahoj, pracuji na programu a potřebuju z něj odeslat data do databáze. Používám k tomu insert. a stále to nefunguje.

Děkuji za odpověd

string constring = "database=debriefing;Server=sql9.endora.cz;Port=3314;UserId=*****;Password=******";
            string Query = "insert into database.debriefing (jmeno_zaka, datum, hodina, debriefing_text) values('" + this.zaci.Text + "','" + this.datum.Text + "','" + this.cislohodiny.Text + "','" + this.textDebrf.Text + "') ;";
            MySqlConnection conDataBase = new MySqlConnection(constring);
            MySqlCommand cmdDataBase = new MySqlCommand(Query, conDataBase);
            MySqlDataReader myReader;
            try
            {
                conDataBase.Open();
                myReader = cmdDataBase.ExecuteReader();
                MessageBox.Show("Odesláno");
                while (myReader.Read())
                {


                }

            }
            catch (Exception ex)
            {
                MessageBox.Show(ex.Message);
            }

A zkoušel jsem to i takto:

string connectionString = "database=debriefing;Server=sql9.endora.cz;Port=3314;UserId=*****;Password=******";
using (SqlConnection connection = new SqlConnection(connectionString))
{
    SqlCommand cmd = new SqlCommand("INSERT INTO Data (jmeno_zaka, datum, hodina, debriefing_text) VALUES (@jmeno_zaka, @datum, @hodina, @debriefing_text)");
    cmd.CommandType = CommandType.Text;
    cmd.Connection = connection;
    cmd.Parameters.AddWithValue("@jmeno_zaka", jmeno.Text);
    cmd.Parameters.AddWithValue("@datum", datum.Text);
    cmd.Parameters.AddWithValue("@hodina", hodina.Text);
    cmd.Parameters.AddWithValue("@debriefing_text", textDebrf.Text);
    connection.Open();
    cmd.ExecuteNonQuery();
}
 
Odpovědět 27.10.2013 11:50
Avatar
karel-911
Člen
Avatar
karel-911:27.10.2013 17:37

Nevíte někdo?

 
Nahoru Odpovědět  -1 27.10.2013 17:37
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na karel-911
David Čápka:27.10.2013 17:40

S MySQL se v C# nepracuje. Navíc tam máš nebezpečné injekce. Ještě dodám, že pokud se snažíš napojit na webhosting, tak to ti nepůjde, nepodporují vzdálený přístup.

Editováno 27.10.2013 17:41
Nahoru Odpovědět 27.10.2013 17:40
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
karel-911
Člen
Avatar
karel-911:27.10.2013 17:43

No, tento program není nějak veřejný a nikdo sním nebude pracovat. Mám už přihlášení pomocí mysl. a vzdálený přístup endora má.

 
Nahoru Odpovědět 27.10.2013 17:43
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na karel-911
David Čápka:27.10.2013 17:45

Jedno to není. Pokud už máš přihlášení, tak to udělej stejně, jenom tam dej insert, ne?

Nahoru Odpovědět 27.10.2013 17:45
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
karel-911
Člen
Avatar
karel-911:27.10.2013 17:48

No, to mi právě nejde.

 
Nahoru Odpovědět 27.10.2013 17:48
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na karel-911
Kit:27.10.2013 17:48

Udělej si na Endoře RESTapi a pracuj s DB přes něj.

Nahoru Odpovědět 27.10.2013 17:48
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na karel-911
David Čápka:27.10.2013 17:49

Co to znamená nejde? Co třeba text výjimky?

Nahoru Odpovědět 27.10.2013 17:49
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.