Využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací. Zároveň je tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Hledáme nového kolegu do redakce - 100% home office, 100% flexibilní pracovní doba. Více informací.

Diskuze: Vyhledávání k datatbázi

Aktivity
Avatar
krysta24
Člen
Avatar
krysta24:2.8.2019 21:00

Mám databázi MSSQL ve které mám jednu tabulku, ve které mám čtyři sloupce - název, parametr1, paramert2 a ID.

Ve formuláři (WinForms) získám název - ke kterému bych rád vyhledal parametr1 a paramert2 - ty potom uložil a dál s nimi pracoval. Nepřekonatelným problémem se stalo právě vyhledávání.

Ideální by bylo zcela se vyhnout SQL a zvládnout to jen C#. Zkoušel jsem si vytvořit dataset, ale s tím jsem pracoval také bez úspěchu. Předesílám, že databázím moc nerozumím.

Připojení databáze jinak funguje, bral jsem z ní jiné datasety, jako zdroj pro ComboBoxy

Zkusil jsem: Intenzivně Googlit několik hodin

 
Odpovědět
2.8.2019 21:00
Avatar
Tadeáš Burda
Brigádník
Avatar
Odpovídá na krysta24
Tadeáš Burda :3.8.2019 6:19

https://www.itnetwork.cz/…-sql-classes

Vyhľadávaní v db potom riešiš cez linq.

Row row = db.Table.First(i => i.Name == TextBox.Text);

Takto jednoducho ;-)

Editováno 3.8.2019 6:21
 
Nahoru Odpovědět
3.8.2019 6:19
Avatar
krysta24
Člen
Avatar
Odpovídá na Tadeáš Burda
krysta24:3.8.2019 8:09

I po nainstalování linq a přidání do projektu. Mi pořád chybí definice pro "Row" a "Table".

Přiznám se, že jsem to vzdal a prostě jsem z databáze vytahal data do listu. Záznamů je tam relativně málo, takže to není problém.

 
Nahoru Odpovědět
3.8.2019 8:09
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Tadeáš Burda
Brigádník
Avatar
Odpovídá na krysta24
Tadeáš Burda :3.8.2019 8:20

Table je názov tvojej tabulky...Row je trieda reprezentujúca jeden riadok tabulky.

 
Nahoru Odpovědět
3.8.2019 8:20
Avatar
Tadeáš Burda
Brigádník
Avatar
Odpovídá na krysta24
Tadeáš Burda :3.8.2019 8:24

https://www.tutorialspoint.com/linq/linq_sql Tady je to jednoducho vysvetlene. Inak bez kodu a db ti neporadim ;)

 
Nahoru Odpovědět
3.8.2019 8:24
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.