Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: WPF - instance třídy jako parametr kostruktoru

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) WPF - instance třídy jako parametr kostruktoru American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
ostrozan
Redaktor
Avatar
ostrozan:30.4.2014 12:19

Inspiroval jsem se tutoriálem "WPF Upomínač narozenin" , kde to funguje.
Když jsem to ale chtěl aplikovat v jiném projektu, tak jsem pohořel.
Zkusil jsem tedy úplně primitivní záležitost - dvě okna (Main a Second) a jednu třídu, jejíž instanci předávám z okna Main pomocí konstruktoru oknu Second.

namespace Test
{
    /// <summary>
    /// Interaction logic for MainWindow.xaml
    /// </summary>
    public partial class MainWindow : Window
    {
        private Class1 class1 = new Class1();
        SecondWindow secondWindow;
        public MainWindow()
        {
            InitializeComponent();

            secondWindow = new SecondWindow(class1);

        }
    }
}


namespace Test
{
    /// <summary>
    /// Interaction logic for SecondWindow.xaml
    /// </summary>
    public partial class SecondWindow : Window
    {
        private Class1 class1;

        public SecondWindow()
        {
        }
        public SecondWindow(Class1 class1)
        {

            InitializeComponent();
            this.class1 = class1;
        }
    }
}


namespace Test
{
    class Class1
    {


        public Class1()
        {


        }
    }
}

Do této chvíle IDE žádnou chybu nehlásí
při spuštění debbugu ale vyhodí :

 
Odpovědět 30.4.2014 12:19
Avatar
pistha
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ostrozan
pistha:30.4.2014 12:37

Class1 musí být public ;)

Nahoru Odpovědět  +1 30.4.2014 12:37
Vše zní chytře, když pod to napíšete jméno někoho známého. -Albert Einstein
Avatar
ostrozan
Redaktor
Avatar
ostrozan:1.5.2014 11:24

Dík - já tušil,že to bude nějaká prkotina - člověk si halt musí zkontrolovat, co mu VS vygeneruje - v tomto případě privátní třídu.

 
Nahoru Odpovědět 1.5.2014 11:24
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ostrozan
Jan Vargovský:1.5.2014 13:01

Ona není privátní.

 
Nahoru Odpovědět 1.5.2014 13:01
Avatar
ostrozan
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
ostrozan:1.5.2014 23:05

rád si doplním mezeru ve vzdělání - jaká tedy je?
private třída je asi blbost že?

 
Nahoru Odpovědět 1.5.2014 23:05
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 2.5.2014 15:55
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.