Black friday Black friday
Aprílový black friday tě nenechá v klidu! Až 80 % prémiového obsahu zdarma. Více informací

Diskuze: Změna něčeho ve Form1 z Form2 // Potřebuji co nejrychlejší pomoc

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Změna něčeho ve Form1 z Form2 // Potřebuji co nejrychlejší pomoc American English version English version

Aktivity (3)
Avatar
Martin Bartoň:8. března 21:33

Ahoj,
mám menší problém, který bych potřeboval vyřešit.
Programuji hru a teď ve finále přidávám zvuky. během samotného hraní jsem je přidával pomocí "private SoundPlayer" ale když jsem přidal hudbu na pozadí navzájem se to mazalo, tak jsem hudbu nakonec přidal přes WMP takto: axWindowsMedi­aPlayer1.URL = "menu.wav";
axWindowsMedi­aPlayer1.Ctlcon­trols.play();
axWindowsMedi­aPlayer1.settin­gs.setMode("lo­op", true);

problém je, že mám v menu (form1) tlačítko nastavení, které mě přesune do form2, kde by si uživatel měl možnost změnit hudbu na pozadí. zkoušel jsem, aby když kliknu na tlačítko ve Form2 udělalo to něco takového: Form1.axWindow­sMediaPlayer1­.URL = "2.wav"; ale píše mi to pouze: "Chyba CS0122 Typ Form1.axWindow­sMediaPlayer1 je vzhledem k úrovni ochrany nepřístupný."

Pomohl by mi někdo s tím prosím, jak mám naprogramovat, výběr hudby ve Form2, který se bude pouštět ve smyčce ve Form1, zároveň se nebude pouštět ten předchozí zvuk. A rovnou aby mi to pokud možno sedělo na tlačítko pro ztlumení, kde používám tento kod: axWindowsMedi­aPlayer1.Ctlcon­trols.stop(); a pro opětované spuštění: axWindowsMedi­aPlayer1.URL = "menu.wav";
axWindowsMedi­aPlayer1.Ctlcon­trols.play();
axWindowsMedi­aPlayer1.settin­gs.setMode("lo­op", true);
ale když o tom tak přemýšlím, chtělo by to nějak přepsat URL, aby si to vzalo tu aktuální písničku.

předem mnohokrát děkuji.

Zkusil jsem:

Chci docílit:

 
Odpovědět 8. března 21:33
Avatar
Petr Jílek
Člen
Avatar
Petr Jílek:9. března 6:37

Popravdě, úplně jsem se do toho nezačetl.. Ale pokud máš v rámci projektu něco co je sdílené se všemi případnými prvky (UI) a zároveň je běh instancí nežádoucí, pak bych použil novou třídu která bude obsahovat statické vlastnosti, metody a proměnné.

Takto se pak dají přímo volat odkudkoliv a nedojde k nežádoucímu chování, protože vždy bude pouze jedna instance.

 
Nahoru Odpovědět  +1 9. března 6:37
Avatar
JerryM
Člen
Avatar
Odpovídá na Martin Bartoň
JerryM:12. března 11:21

ideální by bylo kdybys na to hraní muziky vytvořil třídu, která nemá okno.
jinak zapínání čehokoliv z jednoho okna do druhého vyžaduje aby to co zapínáš bylo "public" a ty aby si znal handle....

 
Nahoru Odpovědět 12. března 11:21
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.