NOVINKA - Online rekvalifikační kurz Python programátor. Oblíbená a studenty ověřená rekvalifikace - nyní i online.
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

Diskuze – Programátorská soutěž GeekWork 2016

Zpět

Upozorňujeme, že diskuze pod našimi online kurzy jsou nemoderované a primárně slouží k získávání zpětné vazby pro budoucí vylepšení kurzů. Pro studenty našich rekvalifikačních kurzů nabízíme možnost přímého kontaktu s lektory a studijním referentem pro osobní konzultace a podporu v rámci jejich studia. Toto je exkluzivní služba, která zajišťuje kvalitní a cílenou pomoc v případě jakýchkoli dotazů nebo projektů.

Komentáře
sahlepik
Člen
Odpovídá na David Hartinger
sahlepik:7.7.2016 23:34

Chtěl jsem dát palec nahoru, ale bohužel jsem se spletl a dal palec dolů. To je tak, když člověk v noci dělá víc věcí najednou :-(

Odpovědět
7.7.2016 23:34
Crusty
Člen
Crusty:8.7.2016 9:46

Android nic?

Odpovědět
8.7.2016 9:46
www.2ox.cz
David Hartinger
Vlastník
Odpovídá na Crusty
David Hartinger:8.7.2016 10:43

Můžeš to napsat v JS a pomocí Apache Cordova z toho udělat nativní Android aplikaci, stejně jako iOS nebo WP aplikaci, ale přímo Java pro Android povolená není.

Odpovědět
8.7.2016 10:43
New kid back on the block with a R.I.P

Člen
:8.7.2016 22:27

Tohle omezení na webové hry vidím jako velký krok z5 od minulého ročníku. Tvrzení, že po vás všude budou chtít webové technologie není moc pravdivé. Myslím, že by se měly platformy naopak přidávat (mobilní technologie, brýle, etc.).

Odpovědět
8.7.2016 22:27
Noko
Tvůrce
Odpovídá na
Noko:9.7.2016 9:42

Já si myslím, že to není uplně špatný nápad. Já vidím ve webových aplikacích něco víc, už jen to, že (s připojením k internetu) půjdou spustit jak na PC, tak na mobilním telefonu nebo na chytrých hodinkách.

Za krok zpět to rozhodně nepovažuju.

Odpovědět
9.7.2016 9:42
slipiklp
Tvůrce
slipiklp:9.7.2016 10:15

Je povoleno použít Unity? V článku je napsáno, že musí podporovat Chrom což unity nesplňuje. Na FF běží dobře.

Odpovědět
9.7.2016 10:15
Luboš Běhounek Satik:9.7.2016 12:34

Tím mým příspěvkem jsem nechtěl vyvolávat flame, bylo to spíš takové povzdechnutí, protože web se na ten typ her, které mě baví vytvářet, tolik nehodí - výběr použitelných technologií je celkem omezený, výkon je výrazně nižší (i přes ten webGL) a programovat je možné v podstatě jen v nějaké odnoži JS - což je jazyk, který nesnáším asi nejvíc, nehledě na obtížnější debugování :D

Odpovědět
9.7.2016 12:34
https://www.facebook.com/peasantsandcastles/
Odpovídá na David Hartinger
Luboš Běhounek Satik:9.7.2016 13:01

Nikdy jsem neřekl nic o tom, že se nedělají desktopové hry. Psal jsem, že v praxi (= až budeš hledat práci jako programátor) tak po tobě budou v naprosté většině případů chtít webové technologie. Stačí se podívat kamkoli na inzerci práce v IT, klidně i u nás. Hry se samozřejmě pro dekstop dělají a je to jediný druh aplikací, který má pro desktop dnes vůbec smysl dělat, nicméně nevím proč bychom se tu měli učit něco minoritního (jaká je šance, že budeš dělat v budoucnu hry? asi moc velká ne, že). Přijde mi fajn učit se webové technologie (to nejžádanější, co většina z vás bude v životě dělat) na hrách (to co vás najvíce baví). Mrzí mě, že si dám práci s vyhlášením soutěže a místo toho mě tu někdo chytá za slovo a vymýšlí nějaké nesmysly, co jsem nikdy nenapsal a pak to tu musím ještě vysvětlovat. Pokud vás soutěž nezajímá nebo se nechcete naučit to co po vás v zaměstnání budou chtít, tak si jí nevšímejte. Pokud to nebude bavit nikoho, tak se soutěž zruší, ale desktop se tu už v soutěžích vyvíjet nebude, protože v praxi je o něj malý zájem.

Když už jsi to tu nakous, tak napíšu můj názor, protože s tebou moc nesouhlasím - podle mě je desktop pořád dost rozšířený a ještě nějakou chvíli zůstane. O weby je velký zájem, ale to je podle mě jen proto, že každý chce mít web a ne proto, že by všichni a všechno přecházelo na web.
Možná se to tam přesune, ale určitě je ten přesun mnohem pomalejší, než si myslíš.

Jinak proti zadání soutěže - webové technologie nic nemám, teda kromě toho, že webovým technologiím moc neholduju :)

Odpovědět
9.7.2016 13:01
https://www.facebook.com/peasantsandcastles/
M4RtY
Člen
M4RtY:10.7.2016 20:56

Mohu k vývoji hry použít nějaký framework, např. Phaser ?

Odpovědět
10.7.2016 20:56
Ondřej Krsička:10.7.2016 22:34

Když obstojně umím jen C#, je dobrý nápad dělat to v TypeScriptu? (Jestli se to zvládnu rychle naučit)

Odpovědět
10.7.2016 22:34
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 99.