Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: Překlad adres, lépe

Webové servery Překlad adres, lépe

Aktivity (1)
Avatar
Peet
Člen
Avatar
Peet:19.8.2016 17:22

Dobrý den, Chtěl jsem se zeptat na následující věc. Používám k překladu adres, resp. pěkných url v apache .htaccess. Používá se jednoduché pravidlo:

RewriteRule ^(.*) index.php?page=$1 [L,QSA]

Kdy to z adresy www.domena.cz/index.php… na www.domena.cz/neco. Nicméně vrámci dalších funkcí se mi do url dostávají i parametry. Napr. tam mám pole, něco jako www.domena.cz/neco…[]=stribrna&ra­dit=nejlevnej­si

Dalo by se pomoci .htaccess z toho vykouzlit www.domena.cz/…/nejlevnejsi ?

Díky za rady
Petr F.

 
Odpovědět 19.8.2016 17:22
Avatar
00
Člen
Avatar
00:19.8.2016 21:57
RewriteRule ^(.*)\? index.php?page=$1 [L,QSA]
Snad buďe fungovat. Jsem na mobilu, takže nemám kde testovat.

Nebo bez ,qsa pro úplné odstranění parametrů.
 
Nahoru Odpovědět 19.8.2016 21:57
Avatar
Petr Linhart
Člen
Avatar
Petr Linhart:20.8.2016 1:44

A co třeba takhle?

RewriteEngine On

# pravidlo pro domena.cz/barva/nejlevnejsi
RewriteRule ^/?(.*)/(.*)$ /index.php?barva=$1&radit=$2 [L,QSA]
Editováno 20.8.2016 1:47
 
Nahoru Odpovědět 20.8.2016 1:44
Avatar
Peet
Člen
Avatar
Odpovídá na Petr Linhart
Peet:22.8.2016 11:17

Díky, to zřejmě pojede, ale musim doladit kód. Chtěl jsem požádat ještě o jednu radu. Jak dostat do .htaccess překlad statických adres, resp. udělat z parametrové jinou fixní? Tzn. teď je:

RewriteRule ^(.*) index.php?page=$1 [L,QSA]

Ale rád bych tam dostal zápis, který by z adresy http://www.domena.cz/neco?… udelal http://www.domena.cz/je-v-aute

Děkuji moc za vaše návrhy, vyzkoušel jsem hromadu návodů, tipů examles a nefachá mi to :-(

 
Nahoru Odpovědět 22.8.2016 11:17
Avatar
Petr Linhart
Člen
Avatar
Odpovídá na Peet
Petr Linhart:22.8.2016 16:46

No já bych to viděl asi tak, že htaccess překládá cool url na url s parametry.

Pokud chceš aby ti systém automaticky generoval cool url z parametrů tak použij router ve skriptech webu. Staticky zapsané adresy v html, přepiš ručně na cool url.

 
Nahoru Odpovědět 22.8.2016 16:46
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.