Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
discount week 80 + hiring

Diskuze: Překlad adres, lépe

Aktivity
Avatar
Peet
Člen
Avatar
Peet:19.8.2016 17:22

Dobrý den, Chtěl jsem se zeptat na následující věc. Používám k překladu adres, resp. pěkných url v apache .htaccess. Používá se jednoduché pravidlo:

RewriteRule ^(.*) index.php?page=$1 [L,QSA]

Kdy to z adresy www.domena.cz/index.php… na www.domena.cz/neco. Nicméně vrámci dalších funkcí se mi do url dostávají i parametry. Napr. tam mám pole, něco jako www.domena.cz/neco…[]=stribrna&ra­dit=nejlevnej­si

Dalo by se pomoci .htaccess z toho vykouzlit www.domena.cz/…/nejlevnejsi ?

Díky za rady
Petr F.

 
Odpovědět
19.8.2016 17:22
Avatar
00
Člen
Avatar
00:19.8.2016 21:57
RewriteRule ^(.*)\? index.php?page=$1 [L,QSA]
Snad buďe fungovat. Jsem na mobilu, takže nemám kde testovat.

Nebo bez ,qsa pro úplné odstranění parametrů.
 
Nahoru Odpovědět
19.8.2016 21:57
Avatar
Neaktivní uživatel:20.8.2016 1:44

A co třeba takhle?

RewriteEngine On

# pravidlo pro domena.cz/barva/nejlevnejsi
RewriteRule ^/?(.*)/(.*)$ /index.php?barva=$1&radit=$2 [L,QSA]
Editováno 20.8.2016 1:47
Nahoru Odpovědět
20.8.2016 1:44
Neaktivní uživatelský účet
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Peet
Člen
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Peet:22.8.2016 11:17

Díky, to zřejmě pojede, ale musim doladit kód. Chtěl jsem požádat ještě o jednu radu. Jak dostat do .htaccess překlad statických adres, resp. udělat z parametrové jinou fixní? Tzn. teď je:

RewriteRule ^(.*) index.php?page=$1 [L,QSA]

Ale rád bych tam dostal zápis, který by z adresy http://www.domena.cz/neco?… udelal http://www.domena.cz/je-v-aute

Děkuji moc za vaše návrhy, vyzkoušel jsem hromadu návodů, tipů examles a nefachá mi to :-(

 
Nahoru Odpovědět
22.8.2016 11:17
Avatar
Odpovídá na Peet
Neaktivní uživatel:22.8.2016 16:46

No já bych to viděl asi tak, že htaccess překládá cool url na url s parametry.

Pokud chceš aby ti systém automaticky generoval cool url z parametrů tak použij router ve skriptech webu. Staticky zapsané adresy v html, přepiš ručně na cool url.

Nahoru Odpovědět
22.8.2016 16:46
Neaktivní uživatelský účet
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.