Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)
Avatar

Člen
Avatar
:17.3.2014 20:10

Zdravím, mám takový problém na který jsem ještě nepřišel. Mám v text v elementu, který má výšku 70px, ovšem ve Chromu a v Opeře se mi tam vlezou čtyři řádky a v Mozille a Exploreru jen 3 a čtvrtka, nenapadá někoho čím by to mohlo být? Když bude potřeba přiložím kód.

 
Odpovědět 17.3.2014 20:10
Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Odpovídá na
Ondrca:17.3.2014 20:13

Asi to ten kód bude chtít

Nahoru Odpovědět 17.3.2014 20:13
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar

Člen
Avatar
Odpovídá na Ondrca
:17.3.2014 20:17

HTML:

<p class="novy_clanek_t">
                                                                        text text text text text text text text text text text text
                                                                        text text text text text text text text text text text text
                                                                        text text text text text text text text text text text text
                                                                        text text text text text text text text text text text text
                                                                        text text text text text text text text text text text text
                                                                        text text text text text text text text text text text text
                                                                        text text text text text text text text text text text text
                                                                </p>

CSS:

.novy_clanek_t {
        width: 555px;
        height: 70px;
        overflow: hidden;
        text-indent: 10px;
        font-family: Verdana;
        color: #FF66CC;
}
 
Nahoru Odpovědět 17.3.2014 20:17
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na
Jiří Gracík:17.3.2014 20:32

Může to být různou velikostí textu, tím, že řádkovým elementům se nemá nastavovat výška i tím, že tam může být jiný defaultní padding.

Editováno 17.3.2014 20:32
Nahoru Odpovědět 17.3.2014 20:32
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Odpovídá na
Michal Žůrek (misaz):17.3.2014 20:32

no kód ani tak potřebovat nebudeme, je to tím že každý prohlížeč si ty písma dělá podle sebe a proto se to liší. Text by se ti tam měl vlézt tak či tak neměl by být ve fixních elementech.

Btw. proč to takhle zvláštně někteří odsazujete?

Nahoru Odpovědět 17.3.2014 20:32
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar

Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
:17.3.2014 20:37

A nevíte jak bych mohl udělat aby prohlížeč písmo zobrazil stejně? Potřebuji, kdybych napsal do elementu text, který je delší něž má být, aby se zkrátil, proto ten height: 70px;.

 
Nahoru Odpovědět 17.3.2014 20:37
Avatar
Odpovídá na
Michal Žůrek (misaz):17.3.2014 20:47

to snad ani nejde. Musíš počítat s tím že ti každý browser dokument zpracuje jinak, proto je potřeba to navrhnout lépe.

Nahoru Odpovědět 17.3.2014 20:47
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na
Josef Kuchař (Pepa489):17.3.2014 20:47

Znáš % ?

Nahoru Odpovědět  +2 17.3.2014 20:47
2x piš, jednou debuguj
Avatar

Člen
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 17.3.2014 20:50
Avatar
lieroX316
Člen
Avatar
lieroX316:17.3.2014 22:50

Použi niektorý z CSS RESETOV, každý prehliadač má trošku inak nastavené marginy a padding
http://www.cssreset.com/

 
Nahoru Odpovědět 17.3.2014 22:50
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.