Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Využij akce až 80% zdarma při nákupu e-learningu. Více informací .
C# week

Diskuze: HTML a programování

Aktivity (3)
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Daniel Vítek:28.7.2012 18:23

Zdravím,
spoustu lidí říká,že HTML není programování. Tak mě tak napodlo,proč ?

Odpovědět
28.7.2012 18:23
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
matesax:28.7.2012 18:36

Html je téměř jen na vypsání textu a jeho hrubé zpracování - nejčastěji zařazení pod souhrné ID pro další konfiguraci v css... Až v php, js, či obdobných jazycích se usměrňují vzhled a funkce webu...

 
Nahoru Odpovědět
28.7.2012 18:36
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
matesax:28.7.2012 18:39

Je to jako bys formátování textu vve Wordu říkal programování.

 
Nahoru Odpovědět
28.7.2012 18:39
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět
28.7.2012 18:40
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
matesax:28.7.2012 18:43

Viz RTF...

 
Nahoru Odpovědět
28.7.2012 18:43
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
matesax:28.7.2012 18:46

Dříve se stránka psala převážně v html - jakožto staický web - dnes význam html upadl právě k obdobným účelům, výše uvedených...

 
Nahoru Odpovědět
28.7.2012 18:46
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:28.7.2012 20:17

Význam HTML neupadl. Není to programovací, ale značkovací jazyk. Proto vytváření HTML není programování, ale spíš DTP. Přesněji DTP je to až po použití CSS. Bez CSS je to vlastně jen záznam informace.

HTML se dá dělat ručně, generovat nějakým nástrojem typu WYSIWYG nebo generovat nějakým vlastním skriptem. Teprve tomu poslednímu se dá říkat programování.

Nahoru Odpovědět
28.7.2012 20:17
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.