Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: jak nastylovat jednotlivé položky tabulky v DB?

HTML a CSS HTML a CSS jak nastylovat jednotlivé položky tabulky v DB? American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
albertpatera:13.8.2013 13:33

Ahoj,
řeším tu jeden problém...

mám tenhle PHP kod:

<div id="table">
<?php
 require ("connect.php");

                    $result = mysql_query("SELECT * FROM company ORDER BY id");
                    while ($radek = mysql_fetch_array($result)) {
                        echo ("<tr><td><h2>" . $radek['id'] . " " . $radek['name'] . $radek['phone'] . "</tr></td></h2> <td></td> <td></td> <td></td> <td></td> <td></td> <td></td>");
                    }

?>


</div>

a chci aby se mi každá nová položka v databázi zobrazovala na novým řádku, ale mě se zobrazuje vedle nový položky...jak docílit toho, aby se mi zobrazovala na novym řádku?

tady je ukázka, jak se mi to zobrazuje: http://bertuvweb.8u.cz/…/adresar.php

díky za odpověd :-)

Editováno 13.8.2013 13:33
 
Odpovědět 13.8.2013 13:33
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na albertpatera
Kit:13.8.2013 13:40

Máš to divně poskládáno. Uvnitř <table> jsou <tr> a uvnitř jsou <td>.

Nahoru Odpovědět 13.8.2013 13:40
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
albertpatera:13.8.2013 13:45

jak to má teda bejt poskládaný správně? díky

 
Nahoru Odpovědět 13.8.2013 13:45
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na albertpatera
Kit:13.8.2013 13:52
<table>
  <tr>
    <td>id1</td>
    <td>name 1</td>
    <td>phone 1</td>
  </tr>
  <tr>
    <td>id2</td>
    <td>name 2</td>
    <td>phone 2</td>
  </tr>
</table>
Editováno 13.8.2013 13:53
Nahoru Odpovědět 13.8.2013 13:52
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
albertpatera:13.8.2013 13:53

diky

 
Nahoru Odpovědět 13.8.2013 13:53
Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
albertpatera:13.8.2013 14:04

jo díky fungue to..a ještě se zeptám na jednu věc - jak lze udělat to, že když vymažu položky z DB, tak se mi to bude řadit znova od ID 1 a ne od ID, které mělo následovat před vymazáním...díky :-)

 
Nahoru Odpovědět 13.8.2013 14:04
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na albertpatera
Kit:13.8.2013 14:08

Nijak. ID záznamu v databázi se nikdy nemění. To je jedno ze základních pravidel.

Nahoru Odpovědět 13.8.2013 14:08
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.